Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xiaomi slaat Samsung en wordt tijdelijk nummer 1 van de wereld in smartphones

Xiaomi werd voor het eerst wereldwijd de nummer 1 op de smartphonemarkt en registreerde in juni 2021 meer verkopen dan Samsung.

Xiaomi Mi 11 Ultra

USB-C-aansluiting voor Xiaomi Mi 11 Ultra // Bron: Arnaud Gelineau voor Frandroid

Dit is bijna een historisch precedent. Volgens een rapport van Counterpoint Research heeft Xiaomi in juni 2021 meer smartphones verkocht dan Samsung. Gedurende deze periode werd het marktaandeel van het Chinese bedrijf geschat op 17,1% vergeleken met 15,7% voor de Koreaanse concurrent, die vervolgens afdaalt naar het tweede niveau van het platform (vóór Apple, 14,3%).

Counterpoint Research deelt privé een grafiek met de evolutie van marktaandelen en dat kunnen we zien Xiaomi bleef vooruitgaan Zoals andere indicatoren heel duidelijk aangeven. Integendeel, Samsung en Apple leden in de eerste helft van 2021 een forse daling.

Xiaomi is nummer 1 op de smartphonemarkt

Voor het eerst verkocht Xiaomi in een maand wereldwijd meer smartphones dan Samsung // Bron: Counterpoint Research

Merk op dat Samsung een goede kans heeft om zijn positie als marktleider snel terug te winnen, maar dit is nog steeds een enorme overwinning voor Xiaomi, wat bewijst dat het de middelen heeft om op de lange termijn een spoiler te spelen.

Xiaomi profiteert van de achteruitgang van Huawei

«Sinds de achteruitgang van Huawei begon, heeft Xiaomi continue en gedurfde inspanningen geleverd om de leegte op te vullen die door deze achteruitgang is ontstaan. De fabrikant is uitgegroeid tot traditionele Huawei- en Honor-markten, zoals China, Europa, het Midden-Oosten en Afrika“,” legt Tarun Pathak, directeur van het analysebureau uit.

De laatste stelt ook datXiaomi hielp herstel in China, Europa en India“Terwijl Samsung te maken heeft met”Weergavebeperkingen».

READ  Bekijk een voorbeeld van de nieuwe 24-inch iMac

Onthoud het eerder Zinken vanwege het embargo van de Verenigde StatenOok Huawei heeft soortgelijke klappen te verduren gehad. Xiaomi is ook al eerder in het vizier van Washington geweest slagen in de rechtbank.

Laten we dat tot slot definiëren Deze klap voor Samsung werd ook in Europa opgemerkt. Volgens Strategy Analytics hebben Xiaomi-fabrieken in het tweede kwartaal van 2021 meer smartphones naar het oude continent verscheept dan de Zuid-Koreaanse gigant.

Hier is onze vergelijking van de beste smartphones van dit moment. Je hoeft alleen maar degene te kiezen die bij je past!
Lees verder