Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

iMazing detecteert Pegasus-malware gemakkelijk en gratis

Pegasus, een malware van de NSO Group die door schurkenstaten wordt gebruikt om journalisten en politici te bespioneren, kan worden geïnstalleerd zonder tussenkomst van de gebruiker (lees: Pegasus-malware is nog steeds effectiever en wordt gebruikt). Als het programma niet bedoeld is voor het grote publiek, is het mogelijk om te controleren of hun smartphone niet is geïnfecteerd met een tool die is ontwikkeld door AI-beveiligingsonderzoekers, de Mobile Verification Toolkit (MVT).

MVT, een tool die de aanwezigheid van Pegasus op een smartphone kan detecteren

MVT heeft het voordeel van het menu, maar voor de gemiddelde gebruiker is het gebruik ervan ingewikkeld en moet je je handen vuil maken. Niet iedereen zal zich op zijn gemak voelen om deze oplossing te testen. Dit is waar iMazing van pas komt: versie 2.14 heeft back-upsoftware ingebouwd MVT-detectietool.

U hoeft geen iMazing-licentie aan te schaffen (vanaf € 29,99) om te profiteren van deze nieuwe functionaliteit, die volledig gratis is in de proefversie (en niet beperkt in de tijd). na l downloaden En installeer iMazing, tik gewoon op blijf testenOf sluit je iPhone aan op je Mac of scan voor een back-up en selecteer vervolgens de optie spywaredetectie.

Nadat het uitlegpaneel in het Frans is vertaald, zal het programma voorstellen om de AI-referentiebestanden te downloaden (we kunnen ze ook lokaal uploaden als we ze beschikbaar hebben) en vervolgens het pad specificeren om de resultaatanalyse op te slaan, in CSV- of Excel-indeling. Het is ook nodig om dezelfde gebruikslicentie te accepteren als de MVT (in dit geval de Mozilla v2.0 open source-licentie).

De analyse zelf vereist een kleine rekentijd en vereist eerst het maken van een reservekopie van de smartphone-inhoud. Zodra het proces is voltooid, geeft iMazing een venster weer dat aangeeft of Pegasus aanwezig is of niet. De resultaten kunnen verder worden geanalyseerd in het bijgevoegde rapport. Houd er rekening mee dat het programma alleen malware detecteert en niet verwijdert. De editor biedt hierin een meer complete gebruikershandleiding ter referentie Tabuk.

Als het resultaat al positief is, biedt iMazing hen aan om de analyse te verzenden om te controleren of er geen vals-positief is.

De detectietool van IMazing gaat verder dan MVT-analyse, aangezien het programma daadwerkelijk versleutelde back-ups kan doorzoeken zonder het hele pakket te hoeven ontsleutelen; Kopieën van gedecodeerde bestanden worden direct na het scannen verwijderd. Daarentegen ondersteunt iMazing alleen iOS, niet Android, en bestanden van incompatibele gejailbreakte apparaten, naast andere beperkingen.

READ  schrijftest