Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TousAntiCovid Verif valideert zeer snel passen in een bepaalde configuratie

Terwijl op donderdag 5 augustus de Constitutionele Raad een besluit zal nemen over de uitbreiding van de gezondheidsvergunning tot restaurants en bepaalde transporten, heeft IN Groupe (voorheen de Nationale Drukkerij) eindelijk code bron vanuit de app TousAntiCovid Verif Het wordt gebruikt door professionals om vergunningen te wissen. Deze code, die slechts gedeeltelijk beschikbaar is, is geanalyseerd door de ontwikkelaar GELSPACE, let op verschillende anomalieën.

Het grootste probleem is dat als we onze Android-telefoon overschakelen naar het Engels (degene die wordt gebruikt om de kaart te valideren, niet degene die de kaart presenteert), de app alle QR-codes als geldig beschouwt. Storing die we hebben kunnen controleren:

Aan de linkerkant geeft de in het Frans geconfigureerde Android-smartphone aan dat de kaart ongeldig is. Aan de rechterkant geeft de in het Engels geconfigureerde smartphone aan dat dezelfde kaart geldig is.

Dit is een ernstige ontwikkelingsfout die deze feestdagen tot problemen kan leiden. Dus toeristenprofessionals met een Android-apparaat dat in het Engels is geconfigureerd, krijgen groen licht voor alle QR-codes, zelfs ongeldige, totdat het probleem is opgelost. In de iOS-versie van TousAntiCovid bestaat dit probleem niet omdat de uitvoering anders is.

gilbsgilbs bekritiseert ook broncodelicenties die eigendom zijn en bindend zijn. Dit verbiedt forking (alternatieve versies gebaseerd op dezelfde code) en herdistributie van bronnen. Zwitserland heeft een vergelijkbare app die volledig is open sourceHij vindt dat Frankrijk hetzelfde moet kunnen doen en niet op safe moet spelen. Onlangs heeft IN Groupe end-to-end encryptie toegevoegd om certificaten over te dragen via Amerikaanse Akamai-servers. Oranje moet dichtbij zijn overnemen.

READ  10 nuggets waar je maandag van gaat barsten