Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xbox en de belofte van vier games per jaar: ambitie vervuld |  Xbox One

Xbox en de belofte van vier games per jaar: ambitie vervuld | Xbox One

Door gebruik te maken van alle veelzijdigheid en vaardigheid van Xbox Game Studios, wil de gamingtak van Microsoft echt vier grote games per jaar afleveren.

Te drukke agenda voor de komende jaren?

Ter gelegenheid van Gamescom is dat precies gelukt bij onze collega’s van de Amerikaanse media IGN interviewen Phil Spencer, hoofd van Brand Xbox, bespreekt daarmee veel onderwerpen. Onder meer de belofte die onlangs werd bevestigd door Matt Booty, die een belangrijk doel heeft gesteld voor de komende jaren: elk jaar vier first-party titels uitbrengen! Een mooie taak, maar het lijkt misschien moeilijk om te verwezenlijken…

Dus de IGN-journalist wilde weten of dat doel nog steeds op de agenda stond, en uiteraard ja! Zoals Spencer ons eraan herinnert, werd 2023 al gekenmerkt door releases van Hi-Fi Rush, Minecraft Legends en Redfall, terwijl er nog meer zullen volgen: we denken in het bijzonder aan Starfield of Forza Motorsport! Behoudens een arbeidsongeval zou 2023 vijf games van Xbox Game Studios moeten verwelkomen.

En voor 2024? Bij de toegift bevestigt Phil Spencer dat Microsoft de beste keuze heeft en dat het een « ambitie » is die de keuze heeft gemaakt voor « effectief »: het zal je indruk maken op je first-party Xbox l’ Volgend jaar ! Onder degenen wier identiteit we kennen, denken we onder meer aan Senua’s Saga: Hellblade II, Avowed, Microsoft Flight Simulator 2024 of Towerborne! Mocht je de info gemist hebben: Microsoft heeft deze zomer ook bevestigd dat er nog meer games gepland staan, maar die zijn op dit moment nog niet genoemd.

READ  Verrassend genoeg presenteert Square Enix Mana Insights op de Xbox-conferentie, die in de zomer van 2024 uitkomt! | X-Box

Het lijkt er dus op dat de gaming-tak van Microsoft de komende jaren op de goede weg is, en dat is maar goed ook! Ter herinnering: de volgende superkracht van het bedrijf is Starfield, een titel die vanaf 6 september uitkomt op pc en Xbox Series X | S, evenals op Game Pass.