Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xbox en Activision Blizzard: meer details over de voltooiing van de overname | Xbox One

Zelfs vandaag hebben we moeite om te herstellen van het door Microsoft aangekondigde gebroken nieuws. De Amerikaanse reus bereidt zich voor om Activision Blizzard te kopen voor een bescheiden 68,7 miljard dollar, genoeg om Xbox in staat te stellen zijn opkomst voort te zetten.

Activision gekocht door Xbox voor $ 70 miljard: het is officieel!

Veel vragen, maar weinig antwoorden tot acquisitie

Het nieuws brengt meer vragen dan antwoorden met zich mee, en niet voor niets kunnen belanghebbenden zich op dit moment niet uiten. Voorlopig weten we alleen dat een bestand Xbox Game Pass En de PC Game Pass moet profiteren van veel games van de nieuw verworven uitgever.

Phil Spencer sprak ook zijn “voornemen uit om alle bestaande overeenkomsten na de overname van Activision Blizzard na te komen en onze wens om Call of Duty op PlayStation te houden.” Dit ‘verlangen’ is meestal het soort toespraak dat meer vragen dan antwoorden oproept.

Xbox, PlayStation en Call of Duty: aanhoudende twijfel, wat kan Phil Spencer verbergen?

Majoor Nelson zei in zijn podcast van 21 januari dat hij begrijpt dat fans nieuwsgierig zijn en graag beter willen begrijpen wat deze overname inhoudt, maar dat hij op dit moment niet in de positie is om hierover te praten. We zullen geduld moeten hebben voordat Microsoft en Activision Blizzard hun plannen uiteenzetten. Dit herinnert ons aan de situatie die we hebben meegemaakt toen de overname van Bethesda werd aangekondigd.

Nu weet ik zeker dat je luistert en de opmerkingen zullen gevuld zijn met mensen “we willen xy en z weten en al die details”… en in feite zal het even duren, het is, weet je, van een kritisch oogpunt, het is een van de grootste contracten, en het is het grootste contract dat Microsoft ooit heeft gedaan […]. Het is veel geld, en er is veel werk aan de winkel om het voor elkaar te krijgen. En dat is alles wat we nu kunnen zeggen. Zoals je je kunt voorstellen, zijn er advocaten en regelgevers en zijn er veel, ik bedoel niet afleveringen, maar er moet veel werk worden verzet voordat dit kan worden gedaan. Ik denk dat dat een goede manier is om het te zeggen.

Antwoorden gegeven zodra de deal is gesloten

Majoor Nelson verzekert dat zodra alles is gedaan, belanghebbenden zich kunnen uitspreken over wat de overname van de twee Amerikaanse giganten zal veranderen. Geeft aan dat hij gasten zal verwelkomen op zijn show.


>> En als dat eenmaal gedaan is, kunnen we er meer over praten, toch?

>> Ja, we kunnen er weer over praten. Als je luistert, krijg je niets en hoor je helemaal niets. […] Als dat eenmaal is gebeurd en de deal is gesloten, zullen we zeker veel hebben om over te praten en zullen we gasten op de show hebben. Ik kan niet wachten tot iedereen bij Activision en Blizzard zich bij het Xbox-team voegt, want dat wordt zo leuk.

Zoals wat Xbox heeft gesuggereerd met Bethesda, kunnen we terecht denken dat we een rondetafelgesprek zullen hebben met Xbox en Activision Blizzard. De fabrikant had dit gelijk geregeld na het sluiten van de deal met Bethesda.

READ  Tales of Arise is beschikbaar voor pre-download op Xbox One en Series X | S | Xbox One

Tegen juni 2023 zullen er waarschijnlijk nog veel meer vragen rijzen. Als we vermoeden dat gamers de Xbox Game Pass- en PC Game Pass-catalogus overspoeld zullen zien met games van de uitgever, zullen eigenaren van concurrerende platforms willen weten of ze zullen blijven profiteren van Activision Blizzard-licenties. Zoals het gevoel van een déjà vu…

Bekijk de financieringsronde met Bethesda op Youtube

Onze nieuwste artikelen over de overname van Activision Blizzard door Microsoft