Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wrak SpaceX gevonden in Australië, Elon Musk gearresteerd

Wrak SpaceX gevonden in Australië, Elon Musk gearresteerd

YouTube-screenshot Brad Tucker

YouTube-screenshot Brad Tucker

Australië – ruimtemissie capsule puin SpaceX Crew-1 – zeldzaam in omvang – werd gevonden door boeren op hun eigendom in de regio Snowy Mountains in het zuidoostenAustralië. Waarnemers vragen zich af of het bedrijfElon Musk Ze zijn onderweg om het op te halen, terwijl andere delen van de capsule volgens deskundigen kunnen worden ontdekt.

De Australian Space Agency (ASA) heeft de oorsprong van twee van de drie stukken puin bevestigd, die volgens rapporten door experts van twee boeren zijn bezocht voor analyse. WachterDeze woensdag 3 augustus. Voor astrofysicus Brad Tucker, werkzaam aan de Australian National University, zijn deze ontdekkingen gekoppeld aan de lancering van de SpaceX Crew-1-raket in november 2020.

Ze zouden fragmenten zijn van het SpaceX Dragon-vrachtschip, dat vier astronauten gebruikten om het International Space Station (ISS) te bereiken. Twintig maanden later, op de ochtend van 9 juli, kwam het puin de atmosfeer binnen en viel uiteen.

De eerste keer dat hij iets zag, dacht Brad Tucker eraan “verbrande boom”. Dan benader je hem, [et] Het is bijna als een obelisk uit de ruimte.”En de heb je het beschreven?. Op een van de stukken vond hij een serienummer dat hielp bij het identificeren van hun oorsprong.

Alle ogen zijn nu gericht op SpaceX, dat nog niet officieel heeft gereageerd. Volgens de astrofysicus zijn er nu besprekingen gaande om te kijken of Elon Musk deze capsuleonderdelen komt ophalen. En vooral over mogelijke aansprakelijkheden als toekomstig puin schade veroorzaakt. “Als het op je huis was gevallen, had het veel schade aangericht.”En de Jock Wallace zei:een boer die een stuk capsule op zijn land ontdekte.

READ  Miljoenen iPhones, smartphones en Android-apparaten dreigen op 30 september offline te gaan

Volgens deskundigen zijn de risico’s van vallende overblijfselen van ruimtevoorwerpen op mensen of bevolkte plaatsen echter nog steeds laag, volgens rapporten. WetenschapAlert. Aan de andere kant luiden wetenschappers de noodklok over de proliferatie van ruimtepuin met de opkomst van ruimtetoerisme.

Zie ook op The HuffPost: de eerste succesvolle docking van het International Space Station van de ‘Starliner’, de Boeing-capsule