Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een wetenschapper houdt sterrenfans voor de gek met een plakje chorizo ​​en verontschuldigt zich voor zijn grap

Etienne Klein plaatste een foto van een plakje chorizo ​​op een zwarte achtergrond, en presenteerde deze als een foto gemaakt door James Webb ruimtetelescoop.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

richting chorizo ​​en verder. Franse wetenschapper Etienne Klein verontschuldigde zich op woensdag 3 augustus Twittervoor de truc om een ​​plakje chorizo ​​door te geven als shot van ster Proxima Centauri.

Zondag publiceerde de wetenschapper een foto van een plakje chorizo ​​tegen een zwarte achtergrond, waarbij hij beweerde dat het een foto was van de ster die zich het dichtst bij de zon bevindt, genomen met de nieuwe James Webb-ruimtetelescoop. Het beeld van een chorizo-plakje is een veel voorkomende hoax, met name enkele jaren geleden gebruikt om mensen te laten geloven in de donkere kant van de maan.

post het, Geopenbaard door online media HuffPosthad enig succes op sociale media, met vermelding van meer dan 10.000 “Ik hou van” Veel mensen worden bedrogen. De positie van de natuurkundige en wetenschapsfilosoof betaalde om te reageren. “Ik ben gekomen om mijn excuses aan te bieden aan degenen die geschokt zouden zijn geweest door mijn scherts, die niets origineels bevat. Hij wilde alleen maar aanmoedigen tot voorzichtigheid met betrekking tot de beelden die op zichzelf welsprekend lijken.”twitterde woensdag.

“Ik was verbaasd over de omvang die nodig was: ik dacht dat de foto onmiddellijk zou worden onthuld als vals. En toen ik zag dat een grote journalist van BFMTV extatisch was en dat hij het risico nam om het te publiceren, vertelde ik hem dat het een grap. Hij nam het met een goed humeur.”Etienne Klein vertelde AFP. “Toen heb ik mijn excuses aangeboden, want blijkbaar hebben sommige mensen de indruk dat ze voor gekwebbel zijn gehouden, wat helemaal niet het geval is.”betoogde de onderzoeker.

READ  7 Wereldrecords voor de KFA2 RTX 3090 Ti EX Gamer