Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

James Webb Telescope: NASA onthult een nooit eerder vertoond beeld van de Cartwell Galaxy

Op een afstand van 500 miljoen lichtjaar kon de James Webb-telescoop nieuwe beelden maken.

Afbeeldingen met ongeëvenaarde resolutie. met James Webb-telescooponthulde NASA deze woensdag 3 augustus Nooit eerder vertoonde foto’s van de Cartwell Wheel Galaxy. De ringen verschijnen met ongekende helderheid, ondanks dat ze 500 miljoen lichtjaar van de aarde verwijderd zijn. Net als onze Melkweg geloven astronomen datHet wagenwielstelsel was ooit een spiraalstelsel.

Het verbazingwekkende bereik van de James Webb-telescoop

Dit is niet de eerste keer dat mensen foto’s van dit sterrenstelsel hebben kunnen maken. In feite is het Cartwell-wielstelsel al waargenomen door de Hubble-ruimtetelescoop. Maar deze keer, met de James Webb Telescope, Nieuwe details die tot nu toe verborgen zijn, worden onthuld door infraroodmogelijkheden van de laatste.

Het is tijd om het wiel opnieuw uit te vinden.

Hier is de Cartwheel Galaxy in een heel nieuw licht – als een composiet van twee instrumenten op de Webb-telescoop. Webb biedt op unieke wijze niet alleen een momentopname van de huidige staat van de melkweg, maar ook een kijkje in het verleden en de toekomst: https://t.co/QdXPwAwwac pic.twitter.com/SJD3wTxwRP

—NASA Webb-telescoop (@NASAWebb) 2 augustus 2022

Hier toont de samengestelde afbeelding ook twee andere kleinere sterrenstelsels, evenals verschillende andere sterrenstelsels op de achtergrond. NASA wil erop wijzen Het radslagstelsel is nog steeds in een staat “vergankelijk”. Als de James Webb-telescoop “Het geeft ons een overzicht van haar huidige toestand, en het geeft ons ook een idee van wat er in het verleden met haar is gebeurd en hoe ze zich in de toekomst zal ontwikkelen”, zegt de ruimtevaartorganisatie.

READ  Zoete (en cafeïne) codenaam geïdentificeerd