Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een wetenschapper bedriegt astronomieliefhebbers met een plakje chorizo

Het begint allemaal op zondag 31 juli 2022. Etienne Klein, onderzoeker bij de Atomic Energy Commission (CEA) en presentator van een wetenschappelijk programma over Franse cultuurPlaats een foto op internet. Hij had geen idee dat zijn grap het goed zou vinden.

“Er wordt elke dag een nieuwe wereld onthuld”

“Afbeelding van Proxima Centauri, de ster die het dichtst bij de zon staat, op 4,2 lichtjaar van ons verwijderdzoals hij zegt in het bijschrift bij zijn Twitter-bericht. Gemaakt door JWST [télescope James Webb, qui fait des merveilles]. Dit detailniveau… een nieuwe wereld wordt elke dag onthuld. »

Lees ook: De James Webb-telescoop onthult een verbluffend beeld van de Cartwell Wheel Galaxy.

“Een simpele grap die ook werd overgebracht”

Heel snel communiceren internetgebruikers en nemen ze deel. Etienne Klein moet de feiten onder ogen zien, het unieke uiterlijk van zijn nieuwe planeet wekt niet per se argwaan.

Onder de soortgelijke functie van Twittos legde de wetenschapper uit: “Geachte heer, het was een simpele grap, er werd veel overgebracht en dat spijt me. Op de foto staat een plakje chorizo.”

Op zijn Twitter-account voegde hij eraan toe: “Er is nergens anders verwantschap met de Spaanse Charcuterie dan op aarde”.

READ  Blizzard Overwatch 2 Live samenvatting: F2P, PvP, Seizoenen, PvE, Beta, Junker Queen - Overwatch