Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verbluffende beelden van het Cartwheel-sterrenstelsel, opnieuw bezocht door de James Webb-telescoop

Nog een grote hit voor James-Webb met deze samengestelde afbeelding van een verbazingwekkend wielvormig sterrenstelsel. Het indringende beeld van een krachtige ruimtetelescoop toont ongekende details van dit sterrenstelsel dat ongeveer 400 miljoen jaar geleden in botsing kwam. Wat laten ze ons zien?

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] De eerste beelden van de James Webb Space Telescope
Ontdek de eerste beelden die NASA naar de JWST stuurde, een ruimtetelescoop met ongeëvenaarde prestaties.

afbeelding melkweg wiel wagen genomen van Hubble in 2007 en opnieuw bezocht in 2018 verbaasde ons allemaal met de schoonheid en complexiteit hiervan heelal Ringvormige vorm vervormd als gevolg van gewelddadige botsing. Opmerkingen in de visuele enultraviolet Bij de beroemde ruimtetelescoop waar ik van heb genoten Astronomie wetenschappers Voor de details van zijn buitenste kroon, die in vuur en vlam werd gezet door de geboorte van een groot aantal sterren, en het actieve centrale gebied en zijn in een spiraal gekromde vuurraderen, die de schok weerstonden.

Deze keer de andere visie op James Webb, in het infrarood, biedt diepgaande kennis van dit interagerende sterrenstelsel dat zich op 500 miljoen lichtjaar van de aarde bevindt. En zo ontdekken we, niet zonder fascinatie en vertigo, wat onderzoekers niet eerder of slechts slecht hebben gezien: een skelet van stof en Gas Van ESO 350-40 (zijn echte naam), evenals zijn bruisen Zwart gat Centrum.

Een zeer actief sterrenstelsel

In het verre verleden leek dit zogenaamde radslagstelsel op het onze, een sterrenstelsel Melkwegheeft een spiraalvorm zoals a wervelwindtotdat interacties met andere leden van zijn galactische groep tot een grootschalige botsing leidden. Snelheid Met een sterrenstelsel, is hier buiten beeld. Dat was ongeveer 400 miljoen jaar geleden, en nu zijn we onder de indruk en bestuderen we wat daaruit voortkwam, de evolutie en de veranderingen daarin. Morfologie De sterrenpopulatie staat onder invloed van schokgolven op wolken van stof. De twee concentrische ringen lijken op golven die op het wateroppervlak ontstonden nadat een kiezelsteen was gegooid. De mysterieus De grootste vormt een glinsterende kroon van jonge sterren waarvan de reeksen zijn verrijkt door de gewelddadige druk van kwestie. Het tafereel is zelfs nog levendiger in de binnenste ring en in het hart van de melkweg, zichtbaar in volle kokendheid, zoals weergegeven in De inzichtelijke show van James Webb Dat onthult clusters van sterren die ooit verborgen waren door dikke sluiers van stof.

READ  toutes les offres à ne pas manquer ce weekend chez Amazon et Cdiscount !

Samengestelde afbeelding die noten combineert Maria En de Nircam Het stelt je ook in staat om minuscule details van naburige sterrenstelsels te zien en verdrijft vele andere sterrenstelsels die over miljarden lichtjaren op de achtergrond zijn verspreid. Een oogverblindend gezicht: “En dit is nog maar het begin.”

James Webb: Dit is het diepste infraroodbeeld van het universum ooit gemaakt

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?