Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wout van Aert zal niet aan de start staan ​​van Strade Bianche

Wout van Aert zal niet aan de start staan ​​van Strade Bianche

De Belg Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft besloten zijn terugkeer op de weg uit te stellen en zal zaterdag niet aan de start van de Strade Bianche verschijnen. Tirreno verlaat Adriatico op 6 maart.

Wout van Aert kondigde maandag het uitstel aan van zijn terugkeer op de weg, die zaterdag op de Strade Bianche zou plaatsvinden, minder dan een maand na het WK veldrijden in Hoogerheide in Nederland. Waar hij werd gedomineerd door Mathieu van der Pol.

Tijdens een trainingsperiode met een deel van zijn team op de Teide-vulkaan op de Canarische Eilanden, was de Belg vorige week een paar dagen ziek, waardoor hij niet op zijn best kan optreden in Toscane. “Gelukkig viel het mee, ik voelde me snel beter, maar het beïnvloedde mijn trainingzegt hij in een video die is vastgelegd tijdens zijn Jumbo-Visma-training aan de voet van de Teide. Na een rustpauze na het WK veldrijden, verloor ik nog een paar dagen voorbereiding op het wegseizoen. Dus besloten we dat het het beste zou zijn om wat langer op de wandeling te blijven, om in de best mogelijke conditie te zijn voor Tirreno-Adriatico. Wij geloven dat het niet mogelijk is om op je best te presteren in Strade Bianche. Ik wil racen voor de overwinning, maar dat zit er momenteel niet in. »

Wout van Aert zal daarom Matteo van der Poel, Julian Alaphilippe, Tom Pidcock en anderen achterlaten om zaterdag richting Piazza del Campo in Siena te vechten, voordat hij hen op maandag 6 maart ontmoet voor de openingsproef in Tirreno-Adriatico (6 maart). -12) in Lido di Camaiore.

READ  Angers mocht niet worden opgesteld in de volgende twee transferperiodes

Lees ook: Kalender voor het wielerseizoen 2023