Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Word, Excel en PowerPoint zijn gratis

Word, Excel en PowerPoint zijn gratis

U hoeft niet te zoeken naar twijfelachtige manieren om populaire Microsoft Office-applicaties gratis te herstellen. Er is eigenlijk een volledig legale manier om Word, Excel en PowerPoint te gebruiken zonder een cent uit te geven.

Ondanks de jaren en diepgaande ontwikkelingen in de IT blijft de Microsoft Office-suite een van de populairste en meest gebruikte producten ter wereld. De drie belangrijkste toepassingen, Word, Excel en PowerPoint, blijven essentiële hulpmiddelen in het professionele veld en kunnen ook in een persoonlijke setting veel diensten verlenen.

Maar deze software is niet gratis en kan erg duur zijn voor eenvoudig of incidenteel gebruik. Om een ​​individuele licentie aan te schaffen, moet je rekenen op ongeveer 150 euro, die je ook moet betalen voor elke nieuwe grote release van het product. Wat betreft het abonnement genaamd Microsoft 365, het kost ongeveer tien euro per maand. Er is echter een volledig legale en verrassend weinig bekende manier om de populaire Word-, Excel- en PowerPoint-applicaties gratis te gebruiken, en ook andere Microsoft Office-producten, zoals formulieren of menu’s.

Om te reageren op veranderingen in het gebruik en de toenemende kracht van concurrerende kantoortoepassingen zoals Google Docs en Spreadsheets, heeft Microsoft online versies van bepaalde programma’s uit zijn kantoorpakket gratis beschikbaar gesteld. Het is dus absoluut mogelijk om Word, Excel en PowerPoint in je favoriete internetbrowser te gebruiken zonder ook maar één euro uit te geven. Om hiervan te profiteren heeft u alleen een Microsoft-account nodig, dat u gratis en snel kunt aanmaken Een speciale ruimte op de Microsoft-website Wat de meeste Windows-gebruikers al hebben. Om toegang te krijgen tot de apps, gaat u eenvoudigweg naar Kantoorpagina online En log in met uw Microsoft-inloggegevens. Zodra dat is gebeurd, hebt u toegang tot het dashboard waarmee u Word-, Excel- en PowerPoint-applicaties in uw webbrowser kunt starten en gebruiken.

De online versies van de software lijken sterk op hun desktop-tegenhangers. We vinden de bekende interface van de Office-suite, waarbij het lint de verschillende beschikbare tools samenbrengt in de vorm van tabbladen, zodat u niet verdwaalt en snel uw route vindt als u gewend bent aan het werken met de kantoorversies van Word, Excel en PowerPoint. Houd er echter rekening mee dat sommige functies niet beschikbaar zijn in de online versie van de applicaties: in Word is het niet mogelijk om samenvoegingen uit te voeren of een watermerk aan het document toe te voegen, in Excel kunt u geen aangepaste celstijlen maken of berekende celstijlen toevoegen velden in draaitabellen biedt het programma niet PowerPoint heeft een groot aantal overgangseffecten zoals bijvoorbeeld de klassieke versie.

READ  Twee leidinggevenden van Apple zijn het naar verluidt oneens over hoe het bedrijf verder moet gaan met zijn AI-tools.

Deze beperkingen hebben echter alleen betrekking op enkele van de meer complexe functies, en het scala aan beschikbare tools voldoet grotendeels aan de overgrote meerderheid van de behoeften op het gebied van kantoorautomatisering, of het nu gaat om het schrijven van uitvoerig opgemaakte documenten, het analyseren van grote datasets of het creëren van geavanceerde presentaties. Daarnaast zijn er ook twee minder bekende applicaties uit de Office-suite gratis beschikbaar, namelijk Formulieren en Lijsten, waarmee je, zoals de naam al aangeeft, interactieve formulieren en lijsten kunt maken. Houd er ten slotte rekening mee dat om deze apps in je browser te gebruiken, je documenten online moeten worden opgeslagen op de dienst OneDrive van Microsoft, waarvan je in het gratis abonnement 5GB aan ruimte hebt, wat ruim voldoende is om een ​​groot aantal office-bestanden op te slaan.