Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We hebben het getest met de Pura 70 Ultra

We hebben het getest met de Pura 70 Ultra

Huawei-toestellen staan ​​bekend om hun kwaliteit en prestaties. De afwezigheid van Google-services kan echter voor gebruikers een echte hoofdpijn zijn. We zullen de behuizing van de Huawei Pura 70 bekijken en de verschillende opties voor het installeren van applicaties en games presenteren.

Bron: Frandroid

Huawei Pura 70 Ultra is, net als andere apparaten van het merk, verstoken van Google-services vanwege beperkingen die aan Huawei zijn opgelegd. Dit leidt tot uitdagingen, vooral met betrekking tot de installatie en beveiliging van applicaties. Het zou echter zonde zijn om deze apparaten te weigeren. We hebben de verschillende beschikbare oplossingen onderzocht om het maximale uit deze smartphone te halen.

Uitdagingen als je geen Google-services hebt

Wat verandert? De afwezigheid van Google-diensten maakt het moeilijk om apps en games te vinden, aangezien het merendeel van deze content geconcentreerd is in de Play Store. Er zijn meer dan 3 miljoen apps beschikbaar in de Play Store.

Daarnaast zijn er ook vragen over de veiligheid bij het zoeken naar alternatieven. U moet waakzamer zijn, vooral bij minder traditionele methoden voor het installeren van applicaties. Persoonlijk gebruik ik deze methode zelden, omdat ik me niet op mijn gemak voel met de risico’s die eraan verbonden zijn.

Installeer APK

Het installeren van apps via APK-bestanden (Android-pakket) is een populaire maar risicovolle methode. Het gaat om het downloaden van APK-bestanden van verschillende bronnen op internet.

Niet alle bronnen zijn echter betrouwbaar. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het APK-bestand afkomstig is van de officiële website van de uitgever om malware te voorkomen. Hoewel deze methode handig is, wordt het apparaat hierdoor blootgesteld aan grote beveiligingsrisico’s. Voorzichtigheid is dus geboden.

READ  Op Amazon, The Disturbing Business of Books door ChatGPT

Bloemblaadje zoeken

Petal Search, vooraf geïnstalleerd op de Huawei Pura 70, biedt een handige oplossing voor het vinden van APK-bestanden. Maakt het zoeken naar apps uit meerdere bronnen mogelijk, waaronder APK. Deze methode is echter niet zonder risico’s.

Petal Search is een zoekmachine // Bron: Frandroid

De diversiteit aan bronnen kan ook minder veilige sites omvatten, wat de kans vergroot dat gecompromitteerde applicaties worden geïnstalleerd. Ondanks deze beperkingen blijft Petal Search een haalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een verscheidenheid aan toepassingen.

Huawei-appgalerij

Huawei AppGallery is de officiële app-downloadwinkel van Huawei. Het biedt een breed scala aan toepassingen, vaak rechtstreeks door uitgevers aangeboden.

Deze methode is veiliger dan de vorige twee methoden, omdat de apps door Huawei worden geverifieerd voordat ze worden gepubliceerd. Niet alle apps zijn echter beschikbaar in AppGallery en sommige apps zijn mogelijk niet up-to-date.

G-Box

GBox onderscheidt zich als een innovatieve oplossing om Google-services op de Huawei Pura 70 te installeren. GBox is rechtstreeks beschikbaar via AppGallery en maakt gebruik van een virtuele omgeving om de installatie en het gebruik van Google-apps mogelijk te maken. Er zijn andere soortgelijke toepassingen, zoals VuurtorenGebaseerd op MicrogAl deze oplossingen gebruiken containers om applicaties uit te voeren.

Bron: Frandroid

Deze methode verbruikt iets meer stroom, maar biedt een soepele en ononderbroken gebruikerservaring. Apps werken soepel en meldingen en synchronisatie blijven actief. Dit maakt GBox een eenvoudige keuze voor degenen die afhankelijk zijn van Google-services.

Gbox // Bron: Frandroid

Wees echter voorzichtig, de werking van GBox blijft nogal mysterieus en we raden u aan deze methode niet te gebruiken om gevoelige applicaties zoals bankapplicaties te installeren.

READ  Waar kunt u NordVPN downloaden voor uw pc, Mac, iPhone of Android-smartphone

Aurora-winkel

Aurora-winkel Het is een open source alternatief voor toegang tot apps uit de Google Play Store. Met deze niet-officiële client kunt u applicaties downloaden Rechtstreeks vanuit de Play Store Terwijl trackers worden vermeden en met de mogelijkheid van de incognitomodus.

Bron: Frandroid

In tegenstelling tot andere methoden onderscheidt Aurora Store zich door zijn open source-project en toewijding aan transparantie en veiligheid. Dit is een ideale optie voor mensen die op zoek zijn naar een veiligere gebruikerservaring zonder Google-services. We hebben het kunnen testen, en het is zeer effectief, en er is ook updatebeheer.

Aurora Winkel // Bron: Frandroid

Aurora Store blijft echter een relatief technische oplossing, zeker tijdens de installatie bij de installateur naar keuze. Wat we erg waarderen is de anonieme modus.

Aurora Winkel // Bron: Frandroid

Meerdere alternatieven

Naast de genoemde oplossingen zijn er nog tal van andere alternatieve appstores voor Huawei-gebruikers. Onder hen bieden Amazon AppStore, Tencent Appstore, QuooApp en TapTap een verscheidenheid aan opties. Deze platforms kunnen populaire apps en games bieden, hoewel de beveiliging en betrouwbaarheid variëren.

De afwezigheid van Google-services is een nadeel, maar niet onvermijdelijk

Het ontbreken van Google-services op Huawei-toestellen kan een minpunt zijn. Maar dit is niet onvermijdelijk, er zijn oplossingen om dit probleem te verhelpen en uw apparaat normaal te gebruiken.

Alternatieven zoals APK-installatie, Petal Search, AppGallery, GBox en de geheel nieuwe Aurora Store-methode bieden oplossingen. Zoals u zult begrijpen is er echter verhoogde waakzaamheid nodig om het apparaat en vooral uw gegevens veilig te houden.