Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft laat met deze video zien waarvoor GPT-4o wordt gebruikt op Windows 11, en het is verbazingwekkend

Microsoft laat met deze video zien waarvoor GPT-4o wordt gebruikt op Windows 11, en het is verbazingwekkend

Tijdens de eerste Build 2024-conferentie zat Microsoft vol met nieuwe functies. Onder hen GPT-4o-toegang tot de Windows 11 Copilot Assistant en voor demonstratiedoeleinden gebruikte Microsoft Minecraft. Hij was erg overtuigend.

Build 2024 zit vol met nieuwe functies. We zouden de nieuwe Surface Laptop, Surface Pro, Copilot + computers of zelfs de terugroepfunctie van Windows 11 kunnen noemen. En dat was zonder op nog een nieuwtje te rekenen: GPT-4o (OpenAI) komt via Copilot in Windows 11 aan.

Om te laten zien waar GPT-4o voor gebruikt kan worden, gebruikte Microsoft een bekend videospel: Minecraft. De co-piloot kan de speler dan begeleiden en assisteren. GPT-4o ziet wat er op het scherm gebeurt en kan de speler advies geven. Copilot kan bijvoorbeeld de inhoud van de inventaris van een speler zien en hem helpen items te maken in Minecraft.

Hier vraagt ​​de speler de co-piloot om hem te helpen een zwaard te maken. De assistent vertelt hem dat hij de materialen mist die nodig zijn om een ​​zwaardblad te maken en nodigt de speler uit om wat hout of stenen te gaan halen.

Maar op dat moment ziet de co-piloot een zombie op het scherm en reageert door te zeggen: “Oh nee, het is een zombie!” De co-piloot vertelt de speler vervolgens hoe hij zich moet verstoppen. Het lijkt een beetje op het spelen van een spel met een vriend die het spel beter kent dan jij. Alleen is dit “eenvoudige” AI.

Andere toepassingen van de co-piloot

Dit zou natuurlijk niet het enige gebruik van GPT-4o met de copiloot zijn. Maar we weten dat AI heel krachtig is en veel dingen kan doen. Het doel is om Copilot meer natuurlijke gesprekken met de gebruiker te laten voeren.

Microsoft geeft aan dat GPT-4o later in de komende weken in Windows 11 zal verschijnen. We weten nog niet of er behoefte zal zijn aan een Copilot+-compatibele pc, of dat alle Windows 11-pc’s hiervan zullen profiteren.


Wil je de beste Frandroid-artikelen op Google Nieuws vinden? Je kunt volgen Frandroid op Google Nieuws Met één klik.