Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WK 2022: Servië stoot op de laatste seconde door naar Qatar en stuurt Portugal naar de play-offs

Ongelooflijk resultaat in Luz Stadium in Lissabon. Portugal plaatste zich tot de laatste seconde door een punt tegen Servië vast te houden, in toegevoegde tijd (1-2) en liet de directe kwalificatie voor het WK ’s avonds voor de ogen van de tegenstander achter met een doelpunt van Mitrovic. Om zich te kwalificeren zou de Portugees in maart moeten winnen tijdens de levensgevaarlijke dijken.

Spanje van hun kant leed zondagavond ook, maar versloeg uiteindelijk Zweden dankzij een laat doelpunt van Alvaro Morata. Genoeg om Qatar te zien.

Eerder vandaag wachtte de Kroatische vice-wereldkampioen de 80e minuut en een doelpunt tegen hun team van Russen om hun ticket te valideren (1-0). Deze drie landen voegden zich bij de zes die zich al hadden gekwalificeerd: Qatar als gastland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en België in de Europese kwalificaties en Brazilië voor Zuid-Amerika.

In Europa vinden tussen vandaag en morgenavond de laatste drie live kwalificaties plaats. Italië, Engeland en Nederland zijn goed gepositioneerd om te winnen, op voorwaarde dat ze niet haperen in deze laatste wedstrijd. Als dit het geval is, dan kunnen deze landen tijdens de dammen in maart volgend jaar de drie Zweedse, Russische en dus de Portugezen treffen.

READ  Het komt allemaal door Senegal.