Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WK 2022: een cruciale week

Volgende week wordt cruciaal voor het nationale voetbalelftal van Canada bij hun poging zich te kwalificeren voor het WK 2022.

Het Canadese team, dat Groep B leidt met zes punten en een verschil van +15, neemt het zaterdag als eerste op tegen Aruba in Bradenton, Florida, en sluit aanstaande dinsdag de voorwedstrijden af ​​tegen Suriname, in Chicago.

• Lees ook: Montreal verliest keeperstrainer

• Lees ook: MLS: Toronto’s slechte seizoensstart zet door

Deze wedstrijd is waarschijnlijk ook de belangrijkste aangezien Suriname ook zes punten heeft, maar een verschil van +9.

Alleen het eerste team van de groep gaat door naar de volgende ronde. Deze twee bijeenkomsten zijn dus van het grootste belang.

“Er is geen foutmarge, beaamde Samuel Peet maandag tijdens een videoconferentie. De wedstrijd tegen Aruba is onze eerste taak om ons in een goede positie te brengen tegen Suriname.”

In de eerste kwalificatiewedstrijden versloeg Canada Bermuda met 5-1 en de Kaaimaneilanden met 11-0, maar los laten is niet meer mogelijk.

“Ook al staan ​​we niet tegenover de grote teams die mensen willen zien, we moeten deze wedstrijden spelen om de tweede ronde te halen”, hield Peet vol.

“Het is heel belangrijk voor ons en iedereen is ermee bekend, of het nu de spelers of de technische staf zijn, en er is veel voorbereidend werk gedaan.”

De middenvelder van Montreal wees erop dat net zoals het team een ​​record wilde vestigen met hun 11 doelpunten tegen de Kaaimaneilanden, ze deze twee andere uitdagingen met ongeduld zouden aanpakken.

“We gaan deze wedstrijden in met hetzelfde verlangen om alles kapot te maken en met het verlangen om onszelf en iedereen te bewijzen dat we serieus zijn.”

READ  Carlo Ancelotti waarschuwt Vinicius Junior

grote test

Met zijn 205e positie op de FIFA-ranglijst zou Aruba gemakkelijk 70e moeten worden in Canada.

Het zal anders zijn voor Suriname, dat op de 136e plaats staat, en meer dan de helft van de spelers is van Nederlandse afkomst, aangezien het kleine Zuid-Amerikaanse land tot 1975 deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden.

“Suriname is misschien wel onze grootste test”, gaf Peet toe. Er is een speler die in de Duitse competitie speelt [en Allemagne] En een ander speelt in de eerste divisie.

“We kennen het belang van deze twee wedstrijden en dit zijn tests die we moeten winnen”, zei de 26-jarige Quebec.

Als Canada de eerste plaats in Groep B kan pakken, moeten ze nog twee wedstrijden spelen in dit internationale venster.

In de tweede ronde nemen de winnaars van elk van de zes groepen het tegen elkaar op in drie thuis- en uitwedstrijden. Groep B neemt het op tegen Groep E, waar aan de top drie punten gelijk zijn, waarbij Nicaragua, Belize en Haïti elk drie punten hebben.

Deze wedstrijden vinden plaats op 12 en 15 juni.

Er is niet veel rust

Dus er zullen waarschijnlijk vier vergaderingen zijn in 11 dagen, wachtend op Canada als het zijn groep wint.

“Er zit veel kwaliteit in deze groep, we hebben veel diepte en ik verwacht dat er in de eerste twee wedstrijden roulaties zullen zijn”, zei Peet als eerste, eraan toevoegend dat hij niet in de val mag lopen om een ​​lager geplaatste speler te verwaarlozen. tegenstander.

“Je moet deze twee wedstrijden winnen om door te gaan naar de tweede ronde en het is geen geheim dat deze tweede ronde moeilijker zal zijn. Het zou een grote fout van onze kant zijn om de spelers rust te geven voor deze tweede ronde.”

READ  Paris Saint-Germain: komst van Mbappé, reactie van Real Madrid in de kleedkamer!

Ook doelman James Bantimes zit in de nationale ploeg, terwijl Zachary Braault Gillard en Joel Waterman bij Canada zullen trainen.