Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WK 2022: Desailly: ‘Frankrijk blijft favoriet’

Vraag: Hoe kun je voor het Franse defensieve team een ​​herhaling voorkomen van de mislukking van 2002 in Qatar (uitschakeling in de eerste ronde), vier jaar na de wereldkampioen van 1998?

Antwoord: “In 2002 wisten we niet hoe we de druk onder controle moesten houden. We kwamen in een negatieve spiraal terecht met de verwondingen van (Zinedine) Zidane, (Thierry) Henry en (Robert) Pires. Als je in dit soort slakken terechtkomt , alles kan snel uit elkaar vallen. Geweldig. Alles staat op het spel om met deze druk om te gaan. Individuele energie moet ten dienste staan ​​van de groep. Iedereen moet gefocust blijven op zijn onderwerp. In 2002 waren we niet voldoende beschermd tegen wat er gebeurt. zei buiten. Het is verleidelijk om je te laten meeslepen door de hype, of het nu slecht is. Maar ik denk dat Didier (Deschamps, noot van de redactie) ervoor zal zorgen dat de band wordt beschermd.”

Vraag: Je bent heel dicht bij hem geweest sinds je gezamenlijke training in Nantes en je jaren in Frankrijk. Hoe voelt het?

A: Hij staat onder druk, is zeer attent en gefocust. Het bereidt alles voor, dag en nacht. In 2018 was hij erg sterk. Hij was slim. We wisten niet hoe we de spelers in het team moesten plaatsen om ze te verbeteren. Hij schoot 4-2-3-1 met Matuidi aan de linkerkant en Pogba dichtbij Kante in het midden. Het maakte het verschil. Onlangs zagen we dat hij verschillende systemen probeerde met vier verdedigers en daarna drie verdedigers. Het is aan het veranderen. Maar als de tijd daar is, zal hij het juiste systeem kiezen om de groep te helpen. Ik geloof in zijn gevoeligheid. “

READ  Tafeltennis Euro 2021: Blauw in Brons

V: Is het Franse nationale team, ondanks de slechte resultaten in de Volkenbond, de meest waarschijnlijke kandidaat om hem op te volgen?

A: “Als ze de negatieve spiraal doorbreken, behoren ze duidelijk tot de favorieten. Brazilië, dat individueel meer speelt dan collectief, zal erg sterk zijn. Argentinië ook. Geen enkel Zuid-Amerikaans team heeft sinds 2002 gewonnen. Ze zullen wraak willen. Misschien is het is De Engelsen zijn een beetje zwak. Nederland en Spanje spelen een goede wedstrijd. Er zijn veel zeer sterke teams. Maar Frankrijk blijft de favoriet.”

Vraag: Maar met de verwondingen en de verschillende gevallen eromheen, gaat het niet met veel zekerheid vooruit…

A: “Blessures maak ik me geen zorgen. Het Franse nationale team heeft zich kunnen herstellen met de komst van nieuw talent. Didier had de intelligentie om nieuwe spelers in het systeem te brengen, zodat ze de druk van het internationale niveau zouden begrijpen. Namen die waarschijnlijk worden geciteerd om de grote namen te vervangen, dan zie je dat er kwaliteit is.”

Vraag: Hoe benader je de WK-finale in november zonder je voor te bereiden op de vriendschappelijke wedstrijden?

A: “We bevinden ons in een periode waarin er geen fysieke aanpassing nodig is. De spelers bevinden zich in een interessante dynamiek. Ze bevinden zich niet in een neerwaartse positie. Het zal vooral tactisch werk zijn in plaats van het fysieke werk dat we vroeger deden in de zomer voor de wedstrijden.”

Vraag: Welke overeenkomsten en verschillen zie je tussen de Franse teams in 1998 en het team van 2018?

READ  De foto van Karim Rossi - zijn overgangen sinds zijn jeugd

A: “Ze hadden meer talent (in 2018). Het is modern voetbal, met een heel ander balgebruik. Individueel waren ze sterker. Collectief waren we zeker sterker in het verdedigende blok. Als we een wedstrijd moesten spelen, daar was het zou een gelijkspel zijn geweest. prachtig.”