Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Withings Body Comp Weegschaaltest: verder in de analyse van de lichaamssamenstelling

De Body Comp weegschaal luidt een nieuw tijdperk in bij Withings. Het wordt zelfs geleverd met een abonnement van 12 maanden op de Health + -service (daarna 9,95 euro per maand) van de fabrikant, die verantwoordelijk is voor de interpretatie van de gegevens om ons te helpen onze gezondheid beter onder controle te krijgen, voor een totale factuur van 209,95 euro.

Naast dit opgelegde abonnement, maar toch achteraf optioneel, is deze personenweegschaal ook de meest complete van het Franse merk – als we het body health check station buiten beschouwing laten – en biedt met name de meting van visceraal vet aan. Volgens Withings is dit een interessante biomarker die je kan waarschuwen voor mogelijke chronische gezondheidsproblemen. Een andere parameter om te overwegen bij het verbeteren van onze levensstijl.

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

Ontwerp / ergonomie

Gezien de eersteklas locatie stelt de kwaliteit van de fabricage Withings Body Comp niet teleur. De kunststof voet van de weegschaal voelt stevig aan, net als de 5 mm dikke glasplaat die hem volledig afdekt.

Withings Body Comp personenweegschaal in de zwarte versie.

Net als alle glazen oppervlakken is ook dit glas gemakkelijk schoon te maken, maar tekenen van stof en krassen zijn snel zichtbaar, vooral op ons zwarte model (ook verkrijgbaar in wit).

Met zijn zijde van 32,5 cm blijft dit grote vierkante bord zeker niet onopgemerkt in de badkamer. Door zijn royale afmetingen is hij echter geschikt voor zelfs de grootste voeten. De ietwat precaire stand van onze voeten wordt door de weegschaal goed getolereerd als we snel op de plank gaan staan ​​zonder veel aandacht aan de stand te besteden.

Dit grote formaat zorgt ook voor een goede leesbaarheid van de informatie op het scherm dat onder het tafelblad is geïntegreerd, waar het minder snel met de voeten wordt verborgen. Vooral omdat het kleine monochrome LCD-scherm van 6,1 x 3,9 cm een ​​goede smaak heeft voor achtergrondverlichting. De informatie is in ieder geval volledig leesbaar.

Om zijn bereik van stroom te voorzien, koos Withings voor batterijen. Vier AAA-batterijen om precies te zijn. Een verstandige keuze voor zover het volgens de fabrikant gemiddeld 15 maanden gebruik oplevert. Van onze kant hebben we 13% van de capaciteit verbruikt in 5 weken gebruik. We kunnen deze batterijen achteraf goed vervangen door accu’s, wat zorgt voor een betere levensduur van het product dan de ingebouwde batterij, die niet gemakkelijk te vinden en te vervangen is.

READ  Deze nieuwe functies komen naar Android-smartphones

De volledig geautomatiseerde Body Comp vereist alleen dat u op het platform stapt om de metingen te starten. Het zal echter eerst nodig zijn om het te configureren met behulp van onze smartphone en de Withings Health Mate-app. Een eenvoudige handeling die Bluetooth gebruikt en toegang tot het wifi-thuisnetwerk vereist, zodat de weegschaal vervolgens autonoom is en automatisch gegevens via internet naar ons gebruikersgebied kan verzenden. We hoeven onze smartphone niet bij de hand te houden, dus de synchronisatie is automatisch en vermijdt veel van de valkuilen die kunnen optreden bij modellen met alleen Bluetooth. Een gratis functie waarvoor gelukkig geen abonnement op Health+ nodig is.

Er worden maximaal 8 gebruikersprofielen ondersteund, waardoor in principe de overgrote meerderheid van de gezinnen deze weegschaal kan gebruiken. Afhankelijk van de metingen die gedaan worden, detecteert Body Comp het juiste profiel zodat deze niet handmatig geselecteerd hoeft te worden. Bij een verbindingsprobleem bewaart het apparaat de laatste 16 metingen in het geheugen.

Bij elke weging geeft het display eerst onze massa aan, vervolgens het verschil met het vorige gewicht en een curve die de laatste gewichten weergeeft. Het is gemakkelijk om in een oogwenk de trend van de afgelopen dagen op te merken – of weken, als je jezelf niet te veel weegt. Vervolgens worden de vetmassa- en spiermassapercentages gemeten door bio-elektrische impedantie, die ook op het scherm wordt weergegeven, evenals de percentages van watermassa en botmassa, die in de applicatie moeten worden geraadpleegd om ons niet te overweldigen met informatie direct op de scherm.

READ  Waarom Burger King haatberichten naar duizenden smartphones stuurde

Gewichtsvolgcurve

De meter meet ook de hartslag, naast het meten van de pulsgolfsnelheid, waarmee de leeftijd van bloedvaten kan worden berekend. Pulsgolfsnelheid is de snelheid waarmee golven die door de hartslag worden gegenereerd, door de wanden van de slagaders reizen. Hoe lager het is, hoe beter de cardiovasculaire gezondheid, omdat dit de goede elasticiteit van de slagaders aangeeft. Als de resulterende vaatleeftijd groter is dan onze werkelijke leeftijd, duidt dit op een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Een andere belangrijke meting, deze keer specifiek voor het Withings Body Complex, is de meting van visceraal vet. Ook wel bekend als buikvet, komt het overeen met het vet dat onze organen omhult, dat door verkeerd taalgebruik “slecht vet” genoemd kan worden. In zeer grote hoeveelheden verhoogt het zelfs het risico op het ontwikkelen van diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs sommige soorten kanker.

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

Gewicht

Withings adverteert een gewichtsnauwkeurigheid van 50 gram voor de Body Comp-weegschaal. Dit is twee keer zo goed als de meeste weegschalen, die vaak tevreden zijn met een nauwkeurigheid van tienden van een kilogram. Het is nog steeds nodig om opeenvolgende metingen te herhalen om van deze nauwkeurigheid te profiteren.

Over een reeks van 5 opeenvolgende metingen hebben we een zeer goede reproduceerbaarheid (97%) vastgesteld. We kunnen dus vertrouwen op Body Comp-metingen. Houd er echter rekening mee dat de lichaamsmassa van dag tot dag natuurlijk met enkele tientallen grammen kan variëren. Een fenomeen dat geminimaliseerd kan worden door jezelf bijvoorbeeld elke ochtend na het wakker worden te wegen.

De nauwkeurigheid van 50 g wordt ook geverifieerd tijdens onze tests door kleine kalibratieblokken te hanteren. Door het schadelijke effect van deze subtiliteit kan ons gewicht gemakkelijker van dag tot dag variëren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u probeert af te vallen en u bent eindelijk 50 gram aangekomen in vergelijking met de dag ervoor. Er moet belang worden gehecht aan de trend over meerdere dagen; Vandaar het belang van regelmatige monitoring.

READ  De ouderdom van de maan is door Apollo-monsters in twijfel getrokken
Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

gebruikersomgeving

De Withings Body Comp-weegschaal werkt in combinatie met de Health Mate-app die beschikbaar is voor Android en iOS. Gratis, verzamelt alle metingen die zijn gedaan met Withings sanitair. Gegevens verkregen met Body Comp zijn er natuurlijk in geïntegreerd.

Withings Health Mate app met data van de Body Comp weegschaal

Een Health+ abonnement wordt al snel essentieel als u uw gegevens in de loop van de tijd wilt volgen. Zonder abonnement is er geen geschiedenis, prognoses en trends voor metingen van vasculaire leeftijd, polsgolfsnelheid, staande hartslag of neurologische gezondheidsscore. Health+ biedt ook toegang tot tips en oefeningen om ons te helpen normale lipideniveaus te herstellen indien nodig.

Houd de lichaamssamenstelling bij in de Health Mate app met een Health+ abonnement

Een Health+ dienst die nog moet worden uitgebreid, maar die de gebruiker al ondersteunt die moet worden begeleid volgens een door Withings gedefinieerde 3-stappencyclus: “Meten, doen, verbeteren en dan opnieuw beginnen”. De fabrikant wil daarom een ​​gestructureerde opvolging van zijn producten bieden, door de verzamelde gegevens te versterken. Het is aan elke persoon om te beslissen of dit abonnement de moeite waard is om na het eerste jaar voort te zetten, op basis van hun lichaamsgegevens en gezondheidsdoelen.

De Health Mate-app centraliseert gezondheidsgegevens en haalt onze trainingsgegevens op van apparaten van andere merken via synchronisatie met andere apps (Apple Health…).

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

advertentie

kracht punt

  • Volledige metingen van de lichaamssamenstelling.

  • Goede nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van resultaten.

  • Fabricage kwaliteit.

  • WiFi-verbinding: directe synchronisatie met een smartphone is niet nodig.

  • De Health Mate-app is eenvoudig en compleet.

kwetsbaarheden

  • Betaald Health + abonnement (inclusief meer dan 12 maanden) om te profiteren van alle functies van de app.

Conclusie

universeel teken

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

Hoe werkt het beoordelen?

Eenvoudig en leuk om te gebruiken, de Withings Body Comp impedantiemeter meet de totale lichaamssamenstelling en biedt een goede weegnauwkeurigheid. Voor het monitoren en interpreteren van deze metingen in de Health Mate-app is echter een Health+-abonnement vereist dat na de eerste 12 maanden wordt betaald. Je kunt ervoor kiezen om het zonder te doen, maar dan verlies je een aanzienlijk deel van de ervaring die het apparaat beloofde.