Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wiskunde in de ochtend, watervallen in de middag op het programma van de New Puy Du Fu High School

Wiskunde in de ochtend, watervallen in de middag op het programma van de New Puy Du Fu High School

Geplaatst op zondag 25 september 2022 om 08:11

Met gekruiste armen en gestrekte benen werpen de leerlingen zich een voor een op een enorm kussen vol lucht: het is een stuntles aan de Puy du Fou Académie, een particuliere middelbare school zonder contract die net zijn deuren heeft geopend achter de schermen van Fendi Park .

Timéo legt uit: “’s Ochtends hebben we alles te maken met algemeen onderwijs, dus wiskunde, Frans en zo. En’ s middags hebben we opties. Ten tweede is het vechten, dansen, paardrijden en theater”, legt Timéo uit. Corby, een van de 297 studenten die hier zijn opgeleid, van de kleuterschool tot de middelbare school.

“We leren alles over marsen in gevechten en aanvallen”, vertelt de tiener die zijn strenge rood-blauwe das tijdens zijn cursus Frans barokpoëzie inruilde voor korte broeken en nephouten zwaarden.

De training vindt plaats in een zeeslagomgeving, en niet ver daarvandaan leren andere kameraden die deel uitmaken van de eerste klas van 42 middelbare scholieren – na de opening van de basisschool in 2015 en de universiteit in 2018 – om te rijden.

Gefocust op sportieve witte paarden met onberispelijke gebruiken, kunnen ze nauwelijks de epische muziek horen spelen in het themapark, een van de drukste van Frankrijk, met 2,3 miljoen bezoekers in 2019.

“Onze studenten zijn geïntegreerd in de Puy du Fou-uitvoeringen, dus dit is een geweldige kans voor hen”, bevestigt François Rocher, directeur van de Stichting, die in de Vendée begon na het geven van voorbereidende lessen voor het Stanislas College in Parijs.

READ  Besmettingspercentage verdrievoudigt in een paar dagen in Landes

– Verplicht uniform –

De niet-confessionele instelling vereist witte overhemden en donkerblauwe broeken of midi-rokken, en studenten beginnen elke week met een kleurverhogingsceremonie: de Franse vlag en de vlag van de Puy de Faux.

“We willen dat onze studenten een identiteit en karakter vormen door te weten waar ze cultureel vandaan komen”, zegt de directeur, voor wie deze school “bovenal een politiek instrument” is.

In “Le Puy du Faux”, dat eind maart werd gepubliceerd, beschuldigden vier historici het park ervan “oude historische clichés” te gebruiken om “zeer verschillende politieke boodschappen aan de rechterkant” te verspreiden.

Tijdens de presidentsverkiezingen ontving de Reconquête-kandidaat! Eerstgenoemde, Eric Zemmour, steunde de oprichter van het park, Philippe de Villiers.

“Ik ben na Puy du Faux naar school gegaan, dus er zijn controverses, en als geschiedenisleraar ben ik duidelijk ingestort en heb ik hieraan gewerkt”, stapt Marc de Masia, een nieuw aangestelde, naar voren en draagt ​​zijn wapenschild met diamanten die ook siert de fabriek van de school.

Hij beweert dat het park en de school “twee verschillende entiteiten” zijn, in de overtuiging dat “als de kinderen mijn studie zouden verlaten, wetende wat ik ideologisch dacht, en wetende waar ik voor zou stemmen, ik professioneel wangedrag beging.”

– ‘Niet buiten beeld’ –

“De Academie van Puy du Fou heeft een nieuw hoofdkantoor waardoor het een middelbare school kan openen”, merkt de administratie van de Academie van Nantes op, en legt uit dat in de Vendée 0,69% van de studenten in de eerste en tweede graad zonder contract wordt opgeleid in particuliere instellingen .

READ  De alomtegenwoordige zoetstof wordt ervan verdacht giftig te zijn voor DNA

“We zijn een particuliere instelling zonder contract (…) voor mij valt het duidelijk niet buiten het bereik”, zegt François Rocher, die zegt dat het studenten voorbereidt op het octrooi en het baccalaureaat door te wensen dat ze “allerlei” oriëntaties konden kiezen ” niet alleen op technisch gebied.

De school ligt op het platteland en bestaat uit lage gebouwen bedekt met rode bakstenen. In de hal staat een buste van Jeanne d’Arc.

“Als je naar Puy du Fou gaat, maak je deel uit van een familie”, zegt Maeva Léger, in dezelfde klas met Timéo, die zijn ouders en kleine broertje overhaalde om uit Var te verhuizen om deze atypische koers te volgen.

Het collegegeld bedraagt ​​950 euro per jaar op de basisschool, 1950 op de middelbare school en 2.400 op de middelbare school. “Wat wel duur is, zijn de extra’s: de kantine, het gastgezin, de komende uitstapjes en het zien van zijn familie in het weekend”, beschrijft Edith Fortin, een vrouw uit Rennes, haar zoon uit de vierde klas.