Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Winkels zijn amper heropend en staan ​​al onder druk tijdens de zomerse uitverkoopdata

Winkels zijn amper heropend en staan ​​al onder druk tijdens de zomerse uitverkoopdata

Sommige dealers hebben grote voorraden om tegen de zomer te verkopen. – MEIGNEUX ROMUALD / SIPA

  • De zogenaamde “niet-essentiële” winkels konden woensdag na enkele weken gesloten te zijn hun deuren weer openen.
  • Afhankelijk van de grootte en het type winkels worden de professionals gedeeld door de datum van de zomerverkoop, die gepland staat op 23 juni.
  • Een beslissing wordt uiterlijk 31 mei verwacht.

Integendeel Voor ministers, De kooplieden hadden er zeker geen tijd voor
Drink een kopje koffie op het balkon Deze woensdagochtend. Omdat na weken van gedwongen lockdown,
Covid-19 is bindendZe wilden graag het gordijn opheffen om hun klanten te begroeten en te verkopen. De opluchting is misschien van korte duur, omdat velen nu een andere deadline vrezen: de deadline
verkoop de zomer.

Officieel is hun debuut gepland voor 23 juni, over vijf weken. Het is voor veel onafhankelijke handelaren te vroeg om uitstel te vragen Zoals in de zomer van 2020. “Ze willen zo laat mogelijk beginnen”, bevestigt hij 20 minuten Denis Favier, vice-president van kooplieden en ambachtslieden in de hoofdsteden van Frankrijk. Ze kunnen sinds begin april niet meer opereren, dus ze moeten met een normale marge verkopen. Ze willen niet eindigen met een marge die een maand later wordt opgeofferd door de bezuinigingen. “

“Petites” versus “Gross”

Bestelling ondersteund door de Franse Merchants Federation (CDF), die ook pleit voor onafhankelijke winkels (kruidenierswaren, kleding, lederwaren, lingerie, enz.). Te vroeg beginnen met verkopen zou volgens haar de winkels verzwakken, terwijl de staat geleidelijk de hulpkraan sluit. “Dit is de reden waarom de CDF vraagt ​​om de zomerverkoop rond 15 juli 2021 te laten starten”, zegt hij tegen de Confederatie. Denis Favier doet op 7 juli een beroep op zijn team “om een ​​compromis te vinden”.

Want vóór deze “kleine” dealers zijn er andere professionele organisaties, die de grote namen samenbrengen, vechten om de verkoop vanaf 23 juni te behouden. Dit is het geval met de Trade Alliance, die met name de stamgasten in stadscentra (Galeries Lafayette, Printemps, Le Bon Marche) en de grote kleding- en schoenenmerken (Petit Bateaux, Etam, Parabot, Batogas …) vertegenwoordigt. “In tegenstelling tot freelancers hebben ze vaak meer dan drie of vier groepen per jaar. Het quotum voor hen is dus om de voorraad zo snel mogelijk kwijt te raken”, legt Dennis Favier uit. Het doel is om koste wat het kost ruimte te maken, zelfs als dat betekent dat je met verlies verkoopt.

Besluit over de voorraden eind mei

Om kleding- en leerwinkels te helpen die mogelijk te veel onverkochte artikelen hebben, heeft de regering afgelopen zondag eigenlijk een decreet uitgevaardigd Bied extra hulp Gelijk aan 80% van het ontvangen bedrag in november 2020. “Dit is goed nieuws voor sommige handelaren, geeft Dennis Favier toe. Aan de andere kant, voor degenen die honderdduizenden euro’s op voorraad hebben om te verkopen, is dit hulpmiddel een daling in de oceaan.” “Voor bedrijven die twee of drie winkels hebben, 1.500 euro of zelfs 10.000 euro om deel te nemen aan twee of drie verkooppunten, wordt het erg moeilijk”, zei herenkledingontwerper Pierre Talamone in een vraag aan AFP, vrijdag, in een interview. met AFP.

Als de CEO de aandelen beantwoordt, neemt hij alle tijd voor de aandelen. Eerder gevraagd 20 minutenKabinet Alan Grist, verantwoordelijke minister voor het midden- en kleinbedrijf, gaf woensdag aan dat “dinsdag overleg is geweest met vertegenwoordigers van vakbonden en consumentenverenigingen. Wat betreft de hervatting van de activiteit zal voor het einde van de maand een besluit worden genomen over het bepalen van de schaal. de maand. ”Op een antwoord: handelaren zullen hun problemen nog een paar dagen geduldig moeten doorstaan.

READ  Frankrijk Loisirs vindt een koper, maar verliest meer dan 600 banen