Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Te volgen waarden in Parijs en Europa: Bouygues, Thalès, STMicro …

Thales om te worden opgevolgd in de Beurs van Parijs

Thales om te worden opgevolgd in de Beurs van Parijs

PARIJS (Reuters) – Waarden die donderdag worden gevolgd op de beurs van Parijs en Europa:

* Bouygues keerde terug naar de nettowinst in het eerste kwartaal dankzij de hervatting van de bouwactiviteiten die vorig jaar leden aan gezondheidsbeperkingen die werden opgelegd in het licht van de Coronavirus-pandemie.

* ACCOR kondigde donderdag aan voornemens te zijn een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) te sponsoren die zich toelegt op “activiteiten die verband houden met zijn kernhotelactiviteiten”.

* Thales – De Spaanse spoorwegfabrikant CAF bereidt zich voor om een ​​bod uit te brengen op een overname van € 1,6 miljard van de Franse dochteronderneming Thales, het spoorwegsignaalbedrijf, meldde de Spaanse economische krant Expansion donderdag.

* STMICROELECTRONICS bestudeert de mogelijkheid om het Noorse Noordse halfgeleiderbedrijf over te nemen voor een bedrag van bijna 1,3 miljard dollar (1,07 miljard euro), meldde het Italiaanse dagblad MF donderdag.

* EURAZEO bracht donderdag de eerste vooruitzichten voor een herstel in de reis- en entertainmentsector naar voren na het eerste kwartaal dat werd gekenmerkt door groei in fondsenwerving en beheerd vermogen.

* “Ellior” waarschuwde donderdag dat er voor september geen “groot herstel” van zijn activiteiten in Frankrijk wordt verwacht, terwijl de resultaten van de eerste helft nog steeds lijden onder gezondheidsbeperkingen. De cateringgroep kondigde een halfjaarlijks gecorrigeerd EBITA-verlies aan van € 25 miljoen ten opzichte van een winst van 52 miljoen vorig jaar.

* VALNEVA heeft woensdag aangekondigd dat het zal deelnemen aan een klinische studie in het Verenigd Koninkrijk om verschillende vaccins voor COVID-19 te bestuderen die als booster kunnen worden gebruikt. (Persbericht 🙂

READ  Auto: deze 8 slechte gewoonten verkorten de levensduur van uw auto!

* EASYJET zei donderdag dat het in het derde kwartaal zal werken op 15% van zijn vorige pandemische capaciteit, terwijl het van plan is zijn capaciteit vanaf juni te vergroten, nadat het een verlies van £ 701 miljoen boekte in de eerste helft van zijn periodieke oefening.

* DEUTSCHE TELEKOM verhoogde donderdag zijn prognose voor de jaarlijkse groei van de gecorrigeerde winst per aandeel tegen 2024 tot tussen 3% en 5%.

* Dufry – De Zwitserse distributiegroep die gespecialiseerd is in transportlocaties zei donderdag dat het ‘bemoedigende tekenen’ had opgemerkt van een heropleving van het internationale reizen, aangezien pandemie-gerelateerde beperkingen ervoor zorgden dat het verkoopvolume in een jaar tijd met 68% daalde in het eerste trimester van de zwangerschap .

* Royal Mail weigerde donderdag haar prognose voor 2021-2022 bekend te maken, ondanks een meer dan verdubbeling van de jaarlijkse winst in 2020-2021, dankzij een toename van de pakketbezorging naarmate de aankopen sterk toenemen.