Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De president van de TikTok-app heeft ontslag genomen om meer te “dagdromen”

Zeggen dat ze niet ‘de kwaliteiten bezitten die van een ideale leider worden verlangd’, Zhang Yiming schreef in een brief aan zijn personeel: Liever “online gaan, lezen, naar muziek luisteren en dagdromen”.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Tik Tok, het is tijd om het over te nemen. Het bedrijf zei donderdag 20 mei dat de video-sharing-app TikTok mede-oprichter Zhang Yiming zal aftreden als president van de Chinese internetgigant ByteDance. Hij zal de verantwoordelijkheid overdragen aan de andere oprichter, Liang Robo, tot dusver het hoofd human resources van de groep.

Op 38 Zhang Yiming Hij is een van de rijkste mannen in China, maar hij beschouwt zichzelf niet als de geest van een leider. “Eigenlijk beschik ik niet over de kwaliteiten van een ideale leider, Hij schreef aan zijn staf. Ik ben niet erg sociaal, ik geef de voorkeur aan eenzame activiteiten zoals online gaan, lezen, naar muziek luisteren en dagdromen. “

Door het voorzitterschap van ByteDance te verlaten, heeft Zhang Yiming de banden met de groep, die 60.000 mensen in 30 landen in dienst heeft, niet verbroken. Hij hoopt nu op een dossier “Een objectievere kijk op het bedrijf” En je bent van plan erover na te denken ‘Langetermijnstrategie’.

In de Verenigde Staten vermoedde de regering-Trump dat TikTok een Chinees spionagetool was. Het werd afgelopen juni in India verboden in naam van de nationale veiligheid. Ook in China keert het tij: eind 2020 heeft Peking de internetsector overgenomen om de invloed van techreuzen in te dammen.

READ  Werkloosheidsverzekering, Boekje A, COVID-19-isolatie... Wat is er veranderd op 1 februari 2023

Het lijkt erop dat de andere grote namen in de technologie vergeten willen worden. Na kritiek te hebben uitgeoefend op financiële toezichthouders, is Jack Ma, oprichter van de e-commercegigant Alibaba, nu erg conservatief. Vorig jaar nam Colin Huang ontslag als president van Pinduoduo, een rivaliserend platform voor Alibaba.