Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Office Depot: zeven aangeboden aflossingen

De Office Depot-winkel in Parijs heeft beschermde ramen om weer te geven "Gele jassen"8 december 2018 (AFP / Thomas SAMSON)

De Office Depot-winkel in Parijs heeft ramen beschermd voor een “gele jassen” -demonstratie, 8 december 2018 (AFP / Thomas SAMSON)

Er zijn zeven biedingen ingediend bij de handelsrechtbank van Lille voor de overname van Office Depot France, dat gespecialiseerd is in kantoorbenodigdheden, de “beste bieder” die overblijft van de zittende president, zo vernamen we donderdag van de secretaris en advocaat van CSE.

Van deze zeven aanbiedingen zei advocaat Celine Paris van het Sociaal en Economisch Comité dat vier “slechts één of twee winkels verwerven” van de zestig, en dat “drie belangrijker zijn”, maar dat het een “sociale ramp” blijft. .

De afdeling zei begin februari dat Depot France, dat op 1 maart ongeveer 1.500 mensen in dienst had, 60 winkels en e-commercesites had, evenals drie magazijnen en 22 distributieplatforms.

Het bedrijf verkoopt zowel in zijn winkels als als “commerciële dienst”.

De “beste sociale” propositie is die van Deham Management, van de huidige president Guillaume de Feydeau, die in 2019 werd aangesteld als interim-bestuurder door aandeelhouder Aurelius, met 860 medewerkers. “Hij zou het hele bedrijf hebben overgenomen, niet alleen de winkels”, zegt Sebastian Fournier, CSE Central Secretary.

Twee andere aanbiedingen zijn eigenlijk geconcentreerd in winkels.

De eerste, ingediend door Adexgroup, voorziet in de overname van 58 winkels en 628 werknemers, waaronder 44 professionele contracten, of 584 CDI, zoals uitgelegd door mevrouw Pares en de heer Fournier.

Maar “als ze 90% van de winkels overnemen, nemen ze niet het grootste deel van de serviceactiviteiten van het bedrijf over, of de diensten erachter: distributie, logistiek en ondersteunende diensten”, zei mevrouw Paris. Financiering wordt alleen verstrekt met de hulp van particuliere fondsen. “Zonder toevlucht te nemen tot staatsfondsen.”

Een ander aanbod, aangeboden door de Alkor Groupe-coöperatie, stelt: “Overname van 50 winkels en 460 + detailhandel + werknemers met 370 extra functies te vervullen binnen de Alkor Groupe met prioriteit van aanstelling. Twee jaar voor Office Dépot-werknemers, waardoor het aantal banen die waarschijnlijk zullen worden vervuld “Mits het aan 830”, aldus een verklaring van het bedrijf.

Volgens een bron die dicht bij de groep staat, Office Depot Europe, dat eigenaar is van branding, boekhouding en IT in verschillende entiteiten, “heeft de + Transition Services Agreement (TSA) + virtueel beëindigd met deze laatste twee serieuze aanbiedingen.” Aan de andere kant wordt de video van de heer Dee “niet gefinancierd”.

Volgens dezelfde bron biedt Alcor 1,5 miljoen verkoopprijzen en 1,5 miljoen aandelenkoersen; Dat van Adexgroup 2,2 en 1 miljoen respectievelijk; Ze kosten 1 euro en 1 euro.

Volgens bevestigde bronnen zal het management van Dham de aandeelhouder nodig hebben om in te schrijven op het kapitaal van dit nieuwe bedrijf voor 10 miljoen euro, wat deze laatste afwijst.

“We zijn nog steeds op zoek naar een financieringsoplossing voor dit verbeterde voorstel”, zei een bron dicht bij de huidige administratie van Office Depot Frankrijk.

Het bedrijf werd op 5 februari onder curatele gesteld en is sinds januari 2017 eigendom van het Duitse investeringsfonds Aurelius, wiens management onder zware kritiek staat.

eva-jpa / rl / LyS

READ  Honderdzesendertig landen, waaronder Ierland en Hongarije, hebben ingestemd met een minimumbelasting van 15% op multinationale ondernemingen.