Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

McDonald’s richtte zich op een discriminatie-rechtszaak van $ 10 miljard

De fastfoodketen wordt beschuldigd van discriminatie van de door de Afro-Amerikanen gecontroleerde media bij hun advertentie-uitgaven.

Twee bedrijven die eigendom zijn van een machtige zwarte zakenman hebben in de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen tegen McDonald’s en beschuldigen McDonald’s ervan bedrijven te discrimineren die door Afro-Amerikanen worden gecontroleerd bij hun advertentie-uitgaven, en claimen $ 10 miljard aan schadevergoeding en uitkeringen.

De petitie werd ingediend bij de rechtbank in Californië door Entertainment Studios Networks en Weather Group, eigendom van zakenman Byron Allen, die grote bedrijven oproept om meer advertenties in de Afro-Amerikaanse media te kopen. De Allen Media / Entertainment Studios Group produceert films en bezit meer dan een dozijn televisiekanalen in de Verenigde Staten.

Contracten afwijzen op basis van raciale stereotypen?

De eiser stelt dat de fastfoodgroep in 2019 ongeveer 1,6 miljard dollar heeft uitgegeven aan tv-advertenties in de Verenigde Staten, maar slechts 0,31% daarvan ging naar media die gedomineerd worden door Afro-Amerikanen. Zijn klacht beweert dat McDonald’s opzettelijk zijn bedrijf heeft gediscrimineerd door contracten af ​​te wijzen op basis van raciale stereotypen.

«McDonald’s neemt miljarden af ​​van Afro-Amerikaanse consumenten en geeft ze er bijna niets voor terug. Het grootste handelstekort in Amerika is het handelstekort tussen blanke zakenlieden en zwart Amerika, en McDonald’s maakt zich schuldig aan het bestendigen van deze ongelijkheid., Zei beklaagde Byron Allen in een verklaring Wall Street Journal De groep zal deze klacht onderzoeken.

Op donderdag 20 mei kondigde McDonald’s aan dat het de komende vier jaar zijn advertentie-uitgaven zal verdubbelen in media die eigendom zijn van vertegenwoordigers van zwarte en Spaanse minderheden, vrouwen en andere ondervertegenwoordigde groepen. Tijdens deze periode, zei hij, zullen de uitgaven aan Afro-Amerikaanse media dalen van 2% naar 5% van het nationale totaal.

READ  Deze autonome radars zijn net geïnstalleerd en zijn al buiten dienst