Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Windows 3.1 op iPad: Eindelijk een echt tabletbesturingssysteem!

Wie heeft echt macOS op zijn iPad nodig om te kunnen genieten van een compleet besturingssysteem met zwevende vensters? Installeer gewoon de goede oude Windows 3.1 op uw tablet! Bediening mogelijk met de app iDOS 2 en deze Weinig uitleg, Engels, door Benj Edwards.

De app, die € 5,49 kost, is een van de weinige emulators die in de App Store zijn toegestaan. Het voert DOS-games en -software uit op je iOS-apparaat, dankzij de open source x86 DOSbox-emulator. Apple heeft wat is aan het vissen Aan het begin van het decennium, maar sinds de app is stopgezet … maar misschien verandert dat nadat deze relatief eenvoudige hack uitkomt.

Het moeilijkste is om het installatiebestand van Windows 3.1 te krijgen. Het is altijd mogelijk om de inhoud van de diskettes in de kluis te herstellen (je hebt dus een licentie). Voor de rest is de gemakkelijkste manier om een ​​map op Mac te maken (noem het w3setup) met de inhoud van de diskettes en zet ze vervolgens op de iPad in het eerste niveau van de iDOS 2-map, die de toepassing op de locatie heeft gemaakt op mijn ipad.

Typ in iDOS 2 het commando w3setupsetup En sta jezelf toe om weg te lopen van de Windows 3.1-configuratiewizard. Aan het einde van de procedure start u de iDOS-toepassing opnieuw (door deze vanuit het multitasking-paneel te vegen) en typt u de opdracht win. Welkom in 1992!

Natuurlijk zal je eerste instinct zijn om Solitaire te starten, maar vele anderen wachten op je, zoals Rekenmachine, Klok, Penseel, Kladblok… Wat een (redelijk goede) herinneringen! En het werkt allemaal perfect met een toetsenbord en muis of trackpad.

READ  Waarom hebben we het over een "super roze maan" lente?

Benj Edwards stelt voor om nog verder te gaan door het geluid te activeren (je moet de driver voor de Soundblaster 16 Creative Audio downloaden en installeren!) Internetarchief.