Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple MacBook Pro M1X: Extreem snelle SD-kaartlezer, maar slechts 32 GB RAM?

Met de verwachte release eind 2021, krijgt de toekomstige MacBook Pro in 14- en 16-inch maten veel aandacht. De huidige MacBook Pro M1 is nog steeds beperkt in prestaties en uiteindelijk niet anders dan de MacBook Air M1. De volgende “professionele” laptops van Apple moeten opvallen door meer hoogwaardige componenten te hosten, waarbij de M1X (of M2) SoC’s het voortouw nemen, vergezeld van meer RAM en meer complete connectiviteit (MagSafe-oplader, SD-kaartlezer, poort HDMI.. . ) en een ongetwijfeld klein LED-scherm.

Enkele SD-kaartlezer UHS-II

Volgens specialist YouTuber Luke Miani is de SD-kaartlezer UHS-II-compatibel en biedt daarom veel hogere snelheden dan de klassieke UHS-I. In theorie gaat het van 104 MB/s naar 312 MB/s, wat een enorme snelheidsverhoging is die eigenlijk afhangt van de chips die door elke fabrikant worden gebruikt. Fotografen en videografen moeten in ieder geval waardering hebben voor deze lezer die enkele generaties op Macs is verdwenen.

Vaarwel 64 GB RAM

Aan de andere kant zullen deskundige professionals en amateurs teleurgesteld zijn door het tweede gerucht dat Miani meldt: het RAM-geheugen van de MacBook Pro M1X zal niet toenemen tot maximaal 64 GB, maar zal worden gebouwd met slechts 32 GB. Hoewel dit voor de meeste gebruikers meer dan genoeg zou moeten zijn – en als de opbrengst aanzienlijk is in vergelijking met de 16GB-capaciteit die momenteel beschikbaar is – kunnen degenen die vaak multitasken of met hebzuchtige postproductiesoftware worden tegengehouden door die limiet.

We zullen waarschijnlijk een paar maanden moeten wachten voordat we deze geruchten kunnen verifiëren en de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro in handen kunnen krijgen…

READ  PowerVision S1 is het ultieme installatieprogramma voor smartphones, en daarom