Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Windows 11 gebruikt nog steeds enkele dialoogvensters van Windows 3.1

Het strakke nieuwe ontwerp van Windows 11 verbergt nog steeds enkele dialogen die zijn overgenomen uit het Windows 3.1-tijdperk. Deze dialoogvensters zijn al te vinden in Windows 10. Het lijkt erop dat Microsoft achterwaartse compatibiliteit voor bepaalde software met alle versies van Windows nog steeds essentieel vindt voor zijn klanten. Tenzij eerdere Insider-builds van Windows 11 nog niet zijn voltooid in het besturingssysteem.

Krediet: u/gpjoe278 via Reddit

De eerste preview van Windows 11 circuleert al een paar dagen op het net, waardoor het mogelijk werd om de eerste te ontdekken Schermafbeeldingen van het nieuwe besturingssysteem. We ontdekken een nieuwe, meer verfijnde interface: vensters hebben afgeronde randen en menu’s wekken de indruk dat ze boven de taakbalk zweven, waarvan de pictogrammen nu gecentreerd zijn zoals het macOS Dock.

Meer Deze preview liet ons ook enkele verrassingen ontdekken. Vallen gevangen op Reddit laten al zien dat Microsoft de oligarch niet heeft verwijderd Windows 3.1-dialogen die al in Windows 10 staan. Deze interface-elementen dateren minstens uit de jaren negentig (misschien zijn ze ontworpen voor Windows 3.0, hoewel minder gebruikelijk dan Windows 3.1), en Inbegrepen in alle versies van Windows van – tot Windows 10 en deze preview voor Windows 11.

Windows 11 preview heeft nog restanten van Windows 3.1: is dit een slecht teken?

Deze dialoogvensters zijn te vinden in bepaalde secties van het Configuratiescherm. in het bijzonder in Windows ODBC (Open Database Connectivity) configuratiesoftware Die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt om enkele oude Windows-applicaties aan meerdere databases te koppelen. Het systeem wordt niet langer ondersteund, maar wordt bewaard in Windows voor achterwaartse compatibiliteit met oudere applicaties. Microsoft Windows heeft altijd gespeeld met de doctrine van ultrabrede achterwaartse compatibiliteit Er zijn nog geen aanwijzingen dat er met Windows 11 drastische veranderingen gaan plaatsvinden.

READ  Verduisterd wiel, aangepast spoor, versleten uitrusting ... Wat we weten over de moeilijkheden waarmee de robot van Curiosity op Mars werd geconfronteerd

We hopen echter dat deze fossielen niet in de definitieve versie zullen worden gevonden. En dat de ingenieurs van het bedrijf het systeem eindelijk zouden verenigen rond echte beslissingen. We hopen ook dat Microsoft de verschillende interfaces van het Configuratiescherm niet zal behouden, wat Windows 10 de indruk kan geven van een niet-intuïtieve rommel. Het lijkt erop dat Microsoft op het punt staat het Configuratiescherm volledig te vervangen. met iets nieuws.

Lees ook: ‘Windows 11 SE’ is verborgen in Windows 11-preview

Om terug te keren naar de interface-elementen die zijn overgenomen van Windows 3.1, merkten we nog steeds dat Microsoft ze een beetje een penseelstreek gaf, waarbij ze hun randen rondden zoals bij andere vensters in het systeem. Het valt nog te bezien of het echt nodig is om de achterwaartse compatibiliteitsdoctrine met Windows 11 te handhaven. In feite, waarom aandringen op het standaard blijven aanbieden van componenten zoals ODBC in 2021 als geen enkele moderne applicatie ze gebruikt? En dat de component door gebrek aan ondersteuning niet langer verbinding maakt met veel databases zoals SQL? Het vereenvoudigen van Windows zal het systeem verbeteren in termen van gebruikerservaring, stabiliteit en algehele prestaties..

Bron: reddit