Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Williams en Italdesign bieden een autonoom elektrisch platform van 1.000 km aan

Italdesign en Williams Advanced Engineering hebben een modulair platform voor elektrische voertuigen gecreëerd. Met het EVX-platform kan Italdesign meerdere modellen in verschillende sectoren maken. Maar de entiteiten streven er ook naar om hun nieuwe product aan andere fabrikanten te verkopen.

Het EVX-platform is gebaseerd op een tot het uiterste doorgevoerd modulair principe. Het ontwerp bleek de mogelijkheid te zijn om meerdere oplossingen op dezelfde basis te produceren. Hiervoor is de accu direct in het chassis geïntegreerd.

Volgens de ontwerpers laat dit ‘skateboard’-platformconcept de nadruk op basistechnologieën aan de onderkant van de auto toe. Dus, met het chassis gericht op een zoveel mogelijk verkleind oppervlak, is het mogelijk om met meer vrijheid aan de rest van de auto te denken.

EVX integreert de batterijhouder en andere structurele elementen van het chassis.WAE en uitleg Italdesign. “Het chassis voor en achter is op het carbon frame gemonteerd. Het bovenste middengedeelte biedt de versteviging die nodig is om het potentieel van het platform te benutten. Beide ontwerpfilosofieën verminderen de afhankelijkheid van de bovenbouw. Dit geeft meer ontwerpvrijheid voor een grote verscheidenheid aan carrosserieën. “

De motor kan tot 1.000 kWh aan vermogen leveren, terwijl de accu tot 160 kWh kan leveren. Zo zou de autonomie volgens de twee bedrijven kunnen oplopen tot 1.000 kilometer. Het is duidelijk dat deze gegevens van het grootste belang zijn en niet tegelijkertijd kunnen overeenkomen.

Qua afmetingen kan de wielbasis van het voertuig variëren van 2,90 meter tot 3,10 meter. De kleinste van de twee waarden is gelijk aan wielbasis a Porsche Taycan Of prof Audi e-tron GT. De vraag zou nu zijn welke fabrikanten geïnteresseerd zouden zijn.