Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opschorting van het gebruik van 300 duizend doses Johnson en Johnson-vaccinJohnson & Johnson-logo en vaccindoses.


© JUSTIN TALLIS AFP / Bestand
Johnson & Johnson-logo en vaccindoses.

Canada moest het gebruik van 300.000 doses Johnson & Johnson-vaccin van een Amerikaanse fabrikant opschorten omdat deze batch besmet zou zijn. Dit vaccin, dat het mogelijk maakt om met een enkele dosis te worden gevaccineerd, wacht gretig op de behandeling van mensen met een verhoogd risico, zoals daklozen of de inheemse bevolking.

De reactie op het vaccin van Johnson en Johnson, die de Canadese gezondheidsfunctionarissen in maart goedkeurden, heeft niet goed vruchten afgeworpen, schrijft hij. Onze correspondent in Canada, Pascal Grecolas. Veel artsen hadden gehoopt dat deze enkele dosis van het vaccin kon worden gebruikt dakloos Moeilijk te bereiken of inheemse gemeenschappen zijn ver verwijderd van de belangrijkste centra.

Autoriteiten hopen de derde golf van het virus dat momenteel Alberta en Ontario treft, te versnellen. In deze provincie liggen momenteel 900 mensen op de intensive care. Ziekenhuizen hebben sommige patiënten moeten evacueren naar middelen voor langdurige zorg om Covid-19-patiënten te kunnen behandelen.

De uitbraken lijken op sommige werkplekken bijzonder heftig te zijn. Een derde distributiecentrum van Amazon heeft zijn deuren gedeeltelijk moeten sluiten, wat een goed moment is om de overdracht van Covid-19-gevallen te controleren. Alle hoop is gebaseerd op de huidige vaccinatiecampagne.

Demonstratie tegen inperking in Montreal

Zaterdag 1hij is In mei demonstreerden tienduizenden demonstranten rond het Olympisch Stadion van Montreal, waar een van de belangrijkste vaccinatiecentra van Quebec is gevestigd, om de sanitaire maatregelen aan de kaak te stellen die zijn opgelegd om de derde golf van de epidemie in Canada tegen te gaan.

READ  Frankrijk dringt aan op het opleggen van belastingen aan miljardairs over de hele wereld

« Niet voor het masker »,« Geen avondklok »,« Geen gezondheidspaspoort(E) Tijdens de processie werden verschillende spandoeken gehesen, omringd door een majestueuze politie-aanwezigheid. De demonstranten waren meestal ontmaskerd en besteedden weinig aandacht aan de afstandsmaatregelen, die worden beschouwd als “ongerechtvaardigde” gezondheidsbeperkingen opgelegd door de regering van Quebec. Zij veroordelen in het bijzonder het verplicht dragen van het masker bij een openluchtbijeenkomst of het opleggen van een regionale avondklok sinds begin januari.

De politie van Montreal weigert het aantal demonstranten op te geven. Volgens verschillende pro-media schattingen verzamelde de processie enkele tienduizenden mensen, 30.000 volgens Radio Canada, de belangrijkste demonstratie tegen insluiting van de afgelopen maanden in Quebec.

Canada registreerde zaterdag meer dan 1,2 miljoen gevallen van coronavirus en 24.200 doden, waarvan meer dan de helft in Ontario en Quebec. Een derde van de Canadezen heeft al een vaccinatie gekregen. Een zeer groot deel van de bevolking zou begin juni de eerste dosis krijgen.

Ook op MSN – Covid-19: England’s First Giant ‘Experimental Nightclub’