Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Willem-Alexander en Maxima uit Nederland: Hun veelbesproken reis naar Italië

Willem-Alexander en Maxima uit Nederland: Hun veelbesproken reis naar Italië

Sinds begin dit jaar genoten Willem-Alexander en Maxima uit Nederland al van talloze vakanties: een week skiën in het Oostenrijkse Lech, een paasvakantie in Griekenland… een paar dagen naar het buitenland en een vlucht naar Italië. Niet zomaar een vliegtuig: het is een 737-PBJ-model, ter waarde van zo’n 90 miljoen euro en betaald door de Nederlandse overheid. Daarom kan het worden gevolgd met behulp van vluchtapps. Journalist Menno Swart meldde eerst dat het vliegtuig van Amsterdam naar Zuid-Italië was gevlogen, met name naar Brindisi Airport in de regio Apulië.

Onlangs zag een getuige ter plaatse ze, fotografeerde ze en deelde de foto’s met Menno Swart, die ze op zijn sociale netwerken plaatste. Toeval of niet, Willem-Alexander en Maxima zijn op vakantie ter gelegenheid van de elfde verjaardag van hun inauguratie. Als de eerste jaren van hun regering erg vredig waren, bedenk dan dat het vakantieprobleem in oktober 2020 een grote crisis veroorzaakte. Op dat moment, toen de grenzen van het land gesloten waren vanwege de pandemie, besloot het echtpaar naar Griekenland te vliegen. . Toen de media hierover berichtten, stonden ze zo onder druk dat ze zich naar Nederland moesten haasten, maar ze namen ook een video op waarin ze zich publiekelijk verontschuldigden.

Willem-Alexander en Maxima uit Nederland: populaire waardering halfstok

Deze excuses hadden echter niet het verwachte succes, zo blijkt uit een recent onderzoek van EenVandaag media onder 26.000 burgers. Nederlanders zijn steeds minder monarchaal. Een bewijs dat in 2013, het jaar waarin de koning aantrad, zijn populariteit 75% bedroeg. Willem-Alexander bereikte in 2018 85% en wist in opeenvolgende jaren te stijgen. Na het Griekse schandaal begonnen deze echter te dalen totdat ze in 2024 53% bereikten, het laagste cijfer van zijn hele regering. De opiniepeiling lijkt hem echter niet al te veel zorgen te baren, afgaande op zijn recente vakantie in Italië. Aanstaande zaterdag 4 mei zal het koninklijk paar de Bevrijdingsdag in Amsterdam voorzitten. Zondagavond wordt er ook een concert georganiseerd op de grachten van de hoofdstad.

READ  Willem-Alexander van Nederland, geconfronteerd met de leugens van Prins Bernhard

Artikel geschreven in samenwerking met 6Médias.

Fotocredit: Backgrid USA / Bestimage