Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie kan worden gevaccineerd?  -Bewerken

Wie kan worden gevaccineerd? -Bewerken

Covid-19-pandemie in Frankrijkprobleem

Op 2 oktober lanceert de regering, in het licht van de hervatting van de COVID-19-epidemie, een nieuwe vaccinatiecampagne gericht op de meest risicovolle bevolkingsgroepen en met nieuwe vaccins. “Libé” doet de evaluatie.

De regering heeft besloten de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus, die aanvankelijk op 17 oktober zou plaatsvinden, te vervroegen naar maandag 2 oktober. “Het virus verspreidt zich en ieder van ons kan gevallen om ons heen zien. “De epidemie is hier”Minister van Volksgezondheid Aurelien Rousseau maakte medio september de rechtvaardiging bekend van dit besluit om het systeem eindelijk te versnellen.

In Frankrijk ligt het virussurveillancesysteem, dat sterk is vereenvoudigd, nu dicht bij dat van griep. In deze context is het moeilijk om zijn handel vakkundig te volgen. Maar er bestaat geen twijfel over dat de epidemie zich aan het herstellen is, zoals blijkt uit de weinige indicatoren die nog beschikbaar zijn. Volgens het Sentinelles Network – bestaande uit artsen en kinderartsen die gezondheidsgegevens verstrekken – waren er vorige week dus Covid-19-gevallen met ademhalingssymptomen “In voortzetting van de aanzienlijke stijging sinds medio augustus.”.

Op wie richt deze nieuwe vaccinatiecampagne zich? Hoe is het georganiseerd? launch Maak een punt.

Wie kan zich laten vaccineren?

iedereen. Het enige dat u hoeft te doen, is zes maanden wachten sinds de laatste injectie of infectie (drie maanden voor mensen met een zwakke immuniteit). “Vaccinatieschema’s voor mensen van 5 jaar en ouder zijn vereenvoudigd. Ongeacht de vaccinatiegeschiedenis van de patiënt bestaat de dosis nu uit een enkele dosis van het vaccin. Daarom zijn de concepten van primaire vaccinatie en boostervaccinatie niet langer relevant voor deze leeftijdsgroepen. groepen.totdat DGS eerder bepaalt, is deze circulaire uitgegeven door het Ministerie van Volksgezondheid en gericht aan professionals op 15 september 2023. Voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar blijft het volledige vaccinatieschema (2 doses) vereist als ze nog nooit met het virus zijn geconfronteerd of het vaccin.

READ  Kernfusie: een verrassende aankondiging uit China, zal het land als eerste de kracht van de zon beheersen?

Hoewel open voor iedereen, richt deze vaccinatiecampagne zich vooral op ouderen en kwetsbare mensen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor mensen ouder dan 65 jaar, kwetsbare mensen, mensen met comorbiditeiten, zwangere vrouwen, verpleeghuisbewoners of mensen die in contact komen met kwetsbare mensen.

De COVID-19-vaccinatie blijft 100% gedekt door de ziektekostenverzekering.

Welke vaccins zijn beschikbaar?

Voor deze nieuwe campagne zijn enkele vaccins aangepast aan de XXB.1.5-variant (sub-Omicron-variant), die in 2023 zeer wijdverspreid zal zijn in Europa, op aanbeveling van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Aanbevolen.

Sinds begin september is het monovalente Comirnaty omicron XBB.1.5-vaccin van Pfizer/BioNTech beschikbaar. De fabrikant was van plan meer dan 10 miljoen doses te produceren. Er zijn drie versies beschikbaar voor volwassenen: kinderen van 5 tot 11 jaar en kinderen van 6 maanden tot 4 jaar. Het Moderna-laboratorium van zijn kant heeft pas onlangs een licentie verkregen van het Europees Geneesmiddelenbureau voor zijn nieuwe vaccin, maar het bevestigt “Wees bereid om het voor de campagne in Frankrijk te presenteren […] herfst.

Voor mensen die geen baat willen of kunnen hebben bij mRNA-vaccins kan het VidPrevtyn Beta-vaccin van Sanofi als booster worden gebruikt, maar is niet geschikt voor XBB.1.5. Een andere oplossing is wachten op het Nuvaxovid-vaccin van Novavax, aangepast voor XBB.1.5, maar het zal pas in november beschikbaar zijn als het een vergunning voor het in de handel brengen krijgt.

“Bijgewerkte vaccins zouden zich beter moeten richten op de stammen die vandaag de dag circuleren, maar sinds hun opkomst zijn er al andere substammen opgedoken.”“, zegt Etienne-Simon Laurier, hoofd van het Nationaal Centrum voor Respiratoire Virussen van het Pasteur Instituut. Wat het ook is, “Alles wat enerzijds de immuniteit van een deel van de bevolking kan versterken en anderzijds de virale cyclus in bedwang kan houden, verkleint de kans op mutaties in het virus, wat uiteindelijk voor verrassingen kan zorgen”, zei hij. Viroloog vervolgt.

READ  We verwijderden 150 insectenlarven die in zijn neus zaten, klaar om zijn hersenen aan te vallen

Wie kan de injectie geven?

De mogelijkheid om het vaccin toe te dienen is sterk uitgebreid. Om de injectie te krijgen, kan iedereen contact opnemen met vertrouwd gezondheidszorgpersoneel, of het nu een arts, apotheker, verpleegkundige, verloskundige of zelfs een tandarts is.