Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pesquet: “Voor de grote missie naar Mars zal de hele planeet Aarde de krachten moeten bundelen”

Thomas Pesquet: “Voor de grote missie naar Mars zal de hele planeet Aarde de krachten moeten bundelen”

Eregast op het Scientifica Festival van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich besteedde astronaut Thomas Pesquet TIME aan een deel van een (hectische) middag aan de oevers van de rivier de Limmat om te praten over boeken, samenzwering en de verovering van de ruimte.

De astronautentraining kan zeer uitgebreid zijn, maar omvat niet de module “in stijl ontsnappen aan een groep fans in de leeftijd van 6 tot 80 jaar, wachtend op selfies en handtekeningen”. Om deze vaardigheid te ontwikkelen heeft Thomas Pesquet, die 2,5 miljoen volgers op Instagram heeft en een populariteit die hij zelf moeilijk kan rechtvaardigen, door de jaren heen creativiteit moeten tonen. In de grootste collegezaal van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich (ETH Zürich) heeft de voormalige kapitein van het Internationale Ruimtestation (ISS)) “We gaan bij elke stap naar de deur een selfie maken, en dan… moet ik weg”, kondigt hij aan het publiek aan.

Jong en oud wachtten ruim een ​​uur op de astronaut van de European Space Agency (ESA) in een ultramoderne kamer. Thomas Zurbuchen, voormalig NASA-beheerder en hoofd van de ruimtevaartafdeling van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich, vermaakte zich vóór de rondetafelconferentie waaraan ze samen deelnamen: “We gaan niet tegen elkaar liegen: we weten allemaal dat ik deel één van de rockster.

Bent u geïnteresseerd in dit artikel?

Mis niets van onze dagelijkse inhoud – abonneer u nu vanaf 9.- Zwitserse frank Je eerste maand toegang tot al onze artikelen, bestanden en analyses.

READ  Hoe verbeter je (echt) je geheugencapaciteit?

Bekijk aanbiedingen

Goede redenen om u te abonneren op Le Temps:

  • Raadpleeg alle onbeperkte inhoud op de website en mobiele applicaties

  • U kunt vóór 07.00 uur toegang krijgen tot het papieren exemplaar en een digitale kopie.

  • Profiteer van exclusieve privileges gereserveerd voor abonnees

  • Toegang tot archieven