Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze wiskundeleraar bedenkt een uniek logicaspel ter wereld

Deze wiskundeleraar bedenkt een uniek logicaspel ter wereld

Zie mijn nieuws

Olivier heeft het spel Callison uitgevonden en wil zijn werk graag inzenden voor het Franse Logic Grid-kampioenschap. © Jane Kreidling

Olivier Longuet, 50, is de “Gio Troveto” van de wiskunde. Deze inwoner van Esquay-sur-Seulles (Calvados) leeft en ademt wiskunde, zijn grootste passie die hij nastreeft als leraar aan de Chartiers Secondary School in Bayeux.

Als hij zijn studenten geen vergelijkingen leert oplossen, stelt hij zich van alles en nog wat voor op basis van wiskunde. Hij maakt Dingende volger animatieMaar ook games, wat ook een van zijn interesses is. “Ik hou van online games als Sudoku en Yakozu, en ik speel al tien jaar strategiespellen”, legt de professor uit.

Dingen bedenken verbaast mij.

Olivier Longuet

In maart 2020 werd het uitgevonden Callison-spel, gebaseerd op de theorie van Callison. Hij maakt een perspectiefspel waarin hij uitleg geeft reglement Als volgt: » Hoewel het geen heerlijk dessert is, heeft de calisson een geometrische vorm, een ruit die bestaat uit twee gelijkzijdige driehoeken die aan één kant met elkaar verbonden zijn. Wanneer we het in een zeshoekige vorm plaatsen, om het glad te strijken zonder gaten te maken, hebben we de illusie van een stapel kubussen in een pakhuis waar we overheen vliegen. We duwden de kubussen zo ver mogelijk tegen de muur, in de hoek van het magazijn. Er zitten geen gaten in onze set. »

“Laten we de gezichten in drie verschillende kleuren kleuren, afhankelijk van hun oriëntatie: bijvoorbeeld rood voor de gezichten evenwijdig aan de vloer, geel voor de gezichten evenwijdig aan de linkermuur, en blauw voor de gezichten evenwijdig aan de rechtermuur. zeshoekig raster, met randen als beperkingen. Er is een rand die twee muren van verschillende kleuren scheidt, zodat de twee muren niet dezelfde richting hebben.

READ  Dissociatieve identiteitsstoornis: Hier zijn 5 symptomen die u zouden moeten waarschuwen

Leuk en bevredigend spel

Het is waar dat solitaire gemakkelijker te begrijpen is… maar we hebben de uitvinding van Olivier getest en het bleek… Eenvoudig en leuk En Zeer bevredigend. Eén deel is voldoende om het werkingsmechanisme van dit hexagonale netwerk, dat bestaat uit te begrijpen Kleine driehoek Volgende geregisseerd Drie verschillende richtingen. Zodra je deze drie paden hebt gevonden, hoef je ze alleen maar in drie verschillende kleuren te kleuren (let op de beperkingen die je dwingen de juiste richting te vinden) en te genieten van het resultaat.

Net als bij Sudoku moet je informatie in een raster zoeken om deze in te vullen.
Net als bij Sudoku moet je informatie in een raster zoeken om deze in te vullen. © Olivier Longet

Tot op heden heeft Olivier ca 500 rasterspel Die hij voorstelt te ontdekken vrij Op zijn site. De feedback van spelers is zeer positief, zoals deze netizen die toegaf dat hij “binnen 15 dagen verslaafd raakte”. Het Callison-spel werd zelfs uitgezonden door Arnaud Durand, “de echte ster van de wereld van de wiskunde.”

Bereikbaar vanaf Leeftijd 12laat Olivier zijn leerlingen genieten van een spel waarmee ze op een speelse manier logica en visie in de ruimte kunnen ontwikkelen.

Video’s: Momenteel op Actu

Sommige leraren op school of wiskunde gebruiken het in hun klaslokalen, en leerlingen zijn er enthousiast over.

Olivier Longuet

Met notitie Het succes van zijn spelOlivier registreerde zijn handelsmerk bij het Nationaal Instituut voor Industriële Eigendom (INPI). De professor wil zijn uitvinding met zoveel mogelijk mensen delen en droomt ervan zijn netwerken gepubliceerd te zien Krantenspelpagina’s.

Open je ogen, dagboek Renaissance Zij zou wel eens de eerste eend kunnen zijn die zijn wens in vervulling laat gaan… Sinds mei 2022 heeft Olivier al zijn netwerken online gezet op zijn website (zie Training), waarop gespeeld kan worden Computer Of op telefoon. Mijn wiskundeleraar plaatst al meer dan een jaar één raster per dag.

READ  In Straatsburg is de jacht op tijgermuggen in volle gang

Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.