Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie kan de totale maansverduistering op 8 november 2022 zien?

De hele planeet kan op dinsdag 8 november 2022 geen maansverduistering meemaken. Het is een totale zonsverduistering. Het is tevens de laatste maansverduistering van het jaar.

twee weken nazonsverduistering vanaf 25 oktober 2022 (gedeeltelijke zonsverduistering), de sterren doen weer mee verduistering Zichtbaar vanaf onze site planeet. Dinsdag 8 november is het Maansverduistering die heeft aangekondigd. Dit is een totale zonsverduistering van de maanwaardoor dit hemellichaam in de schaduw van de aarde gaat.

In tegenstelling tot de laatste zonsverduistering heeft de Franse hoofdstad deze keer niet de mogelijkheid om aanwezig te zijn De belangrijkste astronomische gebeurtenis in november 2022. De maan gaat onder wanneer hij in de halfschaduwschaduw komt en komt op nadat hij de duisternis heeft verlaten.

Nieuw-Caledonië en Frans-Polynesië zullen getuige zijn van een maansverduistering

In Azië, Australië, de Stille Oceaan en Noord-Amerika zullen waarnemers genieten van het landschap, zoals: Denk aan NASA. Dit betekent dat in Nieuw-Caledonië en Frans-Polynesië verduisteringen kunnen worden waargenomen, tevredenheid Instituut voor Celestial Mechanics en Ephemeris Berekening (IMCCE). Voordat de maan ondergaat, kunnen West-Indië en Guyana de ingang in de schaduw zien.

De maansverduistering zien op 8 november 2022. // Bron: IMCC

De volgende tabel toont de omstandigheden van de eclips en wat de annotaties in de bovenstaande kaart aangeven.

platform Afkorting Parijse tijd
de duisternis ingaan P1 9:02
de schaduwen betreden O1 10:09
college start T1 11:16 uur
Maximaal M 11:59
einde van de universiteit T2 12:41 uur
Kom uit de schaduw O2 13.49 uur
Kom uit het donker P2 14:56 uur

Je hebt de reis gemaakt om de laatste maansverduistering in 2022 te zien ? Geniet ervan, want de volgende totale maansverduistering is nog ver weg: die zal moeten wachten tot 2025. Als de maansverduistering plaatsvindt, zullen de Maan, Aarde en de zon Ga in deze volgorde staan. Dus men zou kunnen vragen Waarom is er niet elke maand een maansverduistering?, omdat we weten dat het ongeveer 29 dagen duurt voordat de maan om de aarde draait. Dit komt doordat de baan van de maan om de aarde gekanteld is ten opzichte van de baan van de aarde om de zon. De maan gaat dus niet noodzakelijkerwijs elke keer door de schaduw van de aarde. Maansverduisteringen treden alleen op als de banen op één lijn liggen.

READ  Op het spoor van een bionische neus om het reukvermogen te herstellen

Het bekijken van de maansverduistering vereist minder dan Voorzorgsmaatregelen voor het observeren van een zonsverduistering. Je ogen zijn genoeg om er zonder gevaar van te genieten. Tijdens een totale maansverduistering krijgt de ster tijdelijk een roodachtige kleur. Dit komt door de verstrooiing van zonlicht door de atmosfeer van de aarde (alleen de rode kleur blijft er doorheen gaan). Vanaf de maan zullen we op dit moment een soort rode ring rond de aarde zien.

Alles over de ster van het zonnestelsel, en Zon