Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie is Zhurong, het eerste Chinese ruimtevaartuig dat op Mars landde?

Wie is Zhurong, het eerste Chinese ruimtevaartuig dat op Mars landde?

Als NASA met zijn helikopter-exploits centraal staat op de Rode Planeet, moet China de show binnenkort stelen. Over twee of drie weken, of zelfs een paar dagen, wordt verwacht dat het GoRong-ruimtevaartuig op Mars zal landen. Hij is momenteel aan boord van de Tianwen-1-sonde, die bezig is de beste plaats te bepalen om het te landen.

Als alle ogen op de missie zijn gericht en volhardenHet vermogen van een helikopter Laten we van het lopende NASA-bureau niet vergeten dat China zich voorbereidt om op de Rode Planeet te landen. Bij Baan Sinds 10 februari is de De Chinese sonde Tianwen-1 Voorbereiden op een landing Rover Zhurong is op een datum die nog moet worden aangekondigd, maar wordt verondersteld tussen half mei en begin juni te zijn. Als alles volgens plan verloopt, zou China na de Verenigde Staten het tweede land worden dat een voertuig op Mars landt. Opgemerkt moet worden dat de voormalige Sovjet-Unie in 1971 met succes een voertuig op de Rode Planeet landde, maar de laatste werkte slechts enkele tientallen seconden (3 maart).

Om de Zhurong-rover veilig te laten landen in het zuidelijke deel vanUtopia Planetia, Het is noodzakelijk om een ​​gedetailleerde analyse van de landingsplaats uit te voeren. In feite moet u weten dat de Chinese ruimtevaartorganisatie, in tegenstelling tot NASA ofWelke welkeHij heeft geen hoge kaart Precisie Mars. ZoBaan NASA’s MRO (en zijn Hirise-camera) was in staat om zeer gedetailleerde kaarten te leveren, met een resolutie van enkele tientallen centimeters, van de locatieVolhard in de afdaling Lang voordat het werd gelanceerd. De Tianwen-1-sonde brengt momenteel het gebied in kaart voor de meest gedetailleerde mapping mogelijk. Het doel is om de meest geschikte locatie te bepalen om het voertuig veilig te laten landen in een omgeving die niet te vol is met grote rotsen en zo vlak mogelijk is.

Een ambitieuze rover

Deze rover is van 250 Kilogram Bijna groter dan de rover Ziel En de Kans NASA is echter ongeveer een kwart van de omvang van nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen. Uitgerust met zes gemotoriseerde wielen waarmee hij als een krab kan bewegen, kan de Zhurong tot 200 meter per uur reizen. Het bevat zes gereedschappen, waaronder een camera De laser Zeer vergelijkbaar metChemCam-instrument Nieuwsgierigheid van het Amerikaanse ruimtevaartuig. Naast optische camera’s en radar om de kelder te inspecteren, een Spectrometer, Magnetometer en weerstation (temperatuurmetingen, Druk En jij Vent Vooral). Het gaat de vier zonnepanelen producerenenergie Noodzakelijk om te werken en bedoeld om meer of minder dan 90 dagen mee te gaan. De gegevens worden verzonden door de Tianwen-1-orbiter, of zelfs de sonde Mars Express Van de European Space Agency als China daarom vraagt.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?