Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Review Huawei MateBook X Pro 2021: een ultradraagbaar apparaat dat zich richt op uiterlijk

Esthetisch verandert er niets aan deze MateBook Pro, vanaf 2021 behoudt Huawei nagenoeg hetzelfde chassis als voorgaande jaren. Dit is geen slechte zaak, want het geanodiseerde aluminium profiel van de pc is netjes. Het ziet er eenvoudig en stevig uit, dankzij drie 13.9-schermscharnieren – vergeleken met slechts twee op de meeste computers.

Het touchpad is van uitstekende kwaliteit en profiteert van een nieuwigheid: Huawei Free Touch. De techniek zorgt niet voor een echte klik wanneer de pad wordt ingedrukt, maar de tactiele feedback simuleert de sensatie van een klik. In de praktijk werkt dit erg goed. Daarnaast heeft de fabrikant een NFC-chip onder het toetsenbord geïntegreerd. Hiermee kunt u Huawei Share gebruiken door simpelweg de smartphone van het merk te benaderen. Een erg handig hulpmiddel waarmee u het smartphonescherm of bestanden eenvoudig rechtstreeks met de computer kunt delen. Het grootste probleem is dat je een telefoon van het merk Huawei moet hebben om ervan te kunnen genieten …

Het toetsenbord en het trackpad reageren.

Toetsenbord en Trackpad Reageren.

Het toetsenbord is ook erg leuk om te gebruiken. Het typen is echt responsief en stil, zelfs als we spijt hebben van de ietwat slechte achtergrondverlichting, die slechts op twee niveaus kan worden ingesteld.
De computer kan worden ontgrendeld met behulp van de vingerafdruksensor op de aan / uit-knop, wat erg praktisch is in het dagelijks leven.

De webcam heeft echter geen infraroodmodule en gezichtsherkenning is niet beschikbaar in Windows Hello. Helaas zit deze webcam nog steeds op het toetsenbord: je hoeft alleen maar op de schakelaar te klikken die eronder verborgen is om hem weer te geven. Op deze site kan Huawei ultradunne randen aanbieden voor de MateBook X Pro, met als nadeel dat je vanuit een onaangename hoek fotografeert; De kin en neus zullen in de schijnwerpers staan.

De webcam wordt altijd op toetsenbordniveau geplaatst.

De webcam wordt altijd op toetsenbordniveau geplaatst.

Connectiviteit lijkt misschien beperkt (één USB-A-poort aan de rechterkant, twee USB-C Thunderbolt 4-poorten vergezeld van een mini-jack aan de linkerkant), maar Huawei rust MateDock 2 uit met dit high-end model. Dit is de hub die een USB-A-poort (aan de achterkant), een USB-C-poort, een HDMI-poort en een VGA-poort toevoegt. Dat laatste is wat oud, maar kan nog wel gebruikt worden om bijvoorbeeld een oud scherm op aan te sluiten.

Connectiviteit is beperkt, maar bijgeleverde hub haalt in.

Connectiviteit is beperkt, maar bijgeleverde hub haalt in.

Om toegang te krijgen tot componenten, draait u eenvoudig de 8 Torx-schroeven onder het chassis los. Verwijderde basis onthult ontoegankelijke RAM. Aan de andere kant kun je de M.2 SSD veranderen in geval van een probleem of om de opslagcapaciteit te vergroten.

Qua temperatuur doet de MateBook X Pro het goed: in-game detecteert de thermische camera een hotspot bij 42 ° C. Dit is volkomen acceptabel en het grootste deel van de structuur blijft onder de 40 ° C. Hierdoor is de ventilatie extreem stil, zowel op kantoor als tijdens het meest veeleisende gebruik. We zagen een piek van 35,2 dB, wat een zeer laag volume is dat de oproep tot gebed zal waarderen.

Deze laptop warmt niet veel op en blijft stil.

Deze laptop warmt niet veel op en blijft stil.

Dit is zonder twijfel het deel dat ons het meest teleurstelde aan dit ultradraagbare apparaat dat het onderschat. Ondanks de serieuze configuratie (16 GB RAM, 1 TB SSD, een Intel Core i7-1165G7-processor op 2,8 GHz met een 4,7 GHz turbo), zijn de prestaties minder dan die van andere computers met dezelfde processor die we hebben geanalyseerd. De verklaring zit hem in het thermokoppel (TDP) van de processor die Huawei besloot te beperken tot 18W voor taken die langer dan enkele seconden duren. We kunnen dus niet volledig profiteren van de 28W-processor en de prestaties worden ernstig aangetast.
Op zijn beurt warmt de computer een beetje op en blijft hij stil, maar het is jammer voor het model dat hij wil dat het is Uitstekend. Uiteindelijk waren de prestaties dichter bij de standaard Intel Core i5-1135G7, en opnieuw …

De MateBook X Pro presteerde minder dan verwacht.

De MateBook X Pro presteerde minder dan verwacht.

Deze beperking in TDP is ook voelbaar in de gameplay, we observeerden ongeveer dertig frames per seconde Diablo III En de Noteer en observeer. De laatste – die normaal gesproken de 60 fps zou moeten benaderen – had grote schokken opgelopen en de ervaring was niet echt soepel. We hebben de game echter ingesteld op Full HD, omdat het erg moeilijk zou zijn om de originele schermdefinitie (3000 x 2000 pixels) te gebruiken. In deze MateBook X Pro is het absoluut noodzakelijk dat u tevreden bent met de kleine indiegames die niet veel bronnen verbruiken.

Het audiogedeelte van de 2021 MateBook X Pro ziet er identiek uit aan de vorige versie. De luidsprekers kopiëren duidelijk rivaliserende Apple, met twee roosters aan weerszijden van het toetsenbord. Als het schermaudio niet zo slecht is, is het daarentegen niet gelijk aan dat van MacBooks. De stereoruimte wordt goed weergegeven voor een laptop, maar de bas ontbreekt en de hoge tonen zijn te luid.

De uitvoerkwaliteit van de hoofdtelefoon is er echter nog steeds. De vervorming is laag (0,01%), het dynamisch bereik is erg hoog en de storing is niet waarneembaar (-73 dB). Het vermogensniveau gemeten bij 220 mVRMS is uitstekend en maakt het gebruik van elke bedoeïenenhoofdtelefoon mogelijk, zelfs monitoren.

De koptelefoonuitgang is echt goed.

De koptelefoonuitgang is echt goed.

Compact en lichtgewicht (30 x 22 x 1,46 cm voor 1,33 kg), de Huawei MateBook X Pro 2021 kan heel gemakkelijk worden vervoerd. De oplader is nauwelijks groter dan die van een smartphone en daardoor erg handig om mee te nemen.

De Huawei MateBook X Pro 2021-oplader is compact.

De Huawei MateBook X Pro 2021-oplader is compact.

Onze autonomie is enigszins teleurgesteld. De laptop duurde 7 uur en 20 minuten videoweergave op Netflix, het scherm was ingesteld op 200 cd / m², het toetsenbord was uitgeschakeld en de koptelefoon was aangesloten op 50% volume. Het is geen slechte zaak voor een scherm van deze definitie, maar de andere high-end concurrenten doen het een stuk beter, ook al is hun paneel vaak beperkt tot Full HD. De 2020-versie kwam ook om 9 uur aan tijdens het testen …

De onafhankelijkheid van het 2021-model is vrij gemiddeld.

De onafhankelijkheid van het 2021-model is vrij gemiddeld.

READ  Boursorama: Online bankieren biedt u € 80 gratis en onvoorwaardelijk