Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WHO waarschuwt COVID-19: Omicron ‘blijft een gevaarlijk virus’

Symptomen van de Omicron-variant, minder ernstig dan Delta, vooral bij volledig gevaccineerde mensen die een boosterdosis hebben ingenomen, zorgen ervoor dat sommige mensen het nu als een milde ziekte zien. maïs, “Meer overdracht betekent meer ziekenhuisopnames, meer doden, meer mensen die niet kunnen werken, inclusief leraren en gezondheidswerkers, en meer risico’s die optreden bij een andere variant die meer overdraagbaar en dodelijker is dan Omicron”WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus waarschuwde woensdag.

“Hoewel Omicron minder ernstige symptomen veroorzaakt dan Delta (de dominante variant tot nu toe, nota van de redacteur), blijft het een gevaarlijk virus, vooral voor degenen die niet zijn gevaccineerd.”, hield hij vol tijdens een persconferentie.

“Het is geen milde ziekte, het is een ziekte die met vaccins kan worden voorkomen.” Van zijn kant lanceerde Michael Ryan, verantwoordelijk voor noodsituaties bij de Wereldgezondheidsorganisatie, “Dit is niet het moment om op te geven, dit is niet het moment om op je hoede te zijn, dit is niet het moment om te zeggen dat het een welkom virus is, geen enkel virus is een virus. Hé”, zei Dr. Ryan.

Het alternatief, dat eind november 2021 voor het eerst werd geïdentificeerd in Zuid-Afrika, heeft sindsdien de wereld stormenderhand veroverd, waarbij curven die wijzen op dagelijkse infecties in veel landen in verticale muren zijn veranderd, op niveaus die sinds het begin van de pandemie niet meer zijn gezien.

Sommigen hopen dat Omicron, vanwege de ongebruikelijke snelheid van overdracht, de gevaarlijkere varianten zal vervangen en het mogelijk zal maken om de epidemie om te zetten in een endemische ziekte die gemakkelijker te bestrijden is.

READ  abnormaal. Hij verdwijnt voor 16 jaar uit angst om aan zijn ouders te bekennen dat hij de examens niet heeft gehaald