Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WHO houdt nieuwe variant ‘Mu’ in de gaten

De variant, die voor het eerst werd geïdentificeerd in Colombia, is momenteel geclassificeerd als een “te volgen variabele”.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt toezicht op een nieuw type coronavirus, genaamdmoHet werd voor het eerst geïdentificeerd in Colombia in januari, zei ze, in de nacht van dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september.

De variant – B.1.621 volgens de wetenschappelijke nomenclatuur – is tot nu toe geclassificeerd als “Alternatief om te volgenIn haar wekelijkse epidemiologische bulletin schetste de Wereldgezondheidsorganisatie de evolutie van de pandemie. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat de variant mutaties heeft die op een risico kunnen duiden.immuun ontsnapping(vaccinresistentie), en bevestigt dat er meer studies nodig zijn om de eigenschappen ervan beter te begrijpen.

Alle virussen, inclusief SARS-CoV-2 die verantwoordelijk zijn voor Covid-19, veranderen in de loop van de tijd. De meeste mutaties hebben weinig of geen effect op de eigenschappen van het virus. Sommige mutaties kunnen echter de kenmerken en invloed van het virus beïnvloeden, bijvoorbeeld hoe gemakkelijk het zich verspreidt, de ernst van de ziekte die het veroorzaakt, of de effectiviteit van vaccins, medicijnen, diagnostische hulpmiddelen of andere sociale en volksgezondheidsmaatregelen.

De opkomst van variabelen, eind 2020, verhoogde risico’s voor de wereldwijde volksgezondheid, bracht de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe de variabelen te karakteriseren die moesten worden gecontroleerd en de variabelen die van belang zijn, om prioriteit te geven aan surveillance- en onderzoeksactiviteiten op mondiaal niveau. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft besloten de varianten te noemen die moeten worden gevolgd of interesse in het gebruik van de letters van het Griekse alfabet, om stigmatisering voor een bepaald land te voorkomen en om het voor het grote publiek gemakkelijker te maken om de namen uit te spreken.

READ  Covid-19 - De situatie verbetert snel: wat is het besmettingspercentage bij u in de buurt?

Momenteel beschouwt de Wereldgezondheidsorganisatie vier zorgwekkende variabelen, waaronder alfavariabelen, aanwezig in 193 landen, en delta, aanwezig in 170 landen, terwijl vijf andere variabelen (inclusief Mu) moeten worden gecontroleerd.

De Mu-soort werd in januari voor het eerst ontdekt in Colombia. Het is sindsdien gemeld in andere landen in Zuid-Amerika en Europa. “Hoewel de wereldwijde prevalentie van de mu-variant onder opeenvolgende gevallen is afgenomen en momenteel minder dan 0,1% bedraagt, is de prevalentie in Colombia (39%) en Ecuador (13%) gestaag toegenomen.De Wereldgezondheidsorganisatie legde uit.