Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een toename van het aantal ziekenhuisopnames, een afname van het infectiepercentage, vaccinatie … We evalueren de epidemie

De Alp Maritiem Onder de afdelingen die het meest worden getroffen door:
COVID-19, in een stad. Het besmettingspercentage, dat is het aantal positieve gevallen per 100.000 inwoners, was maandagavond 335. Het is echter veel minder significant dan begin augustus, toen ruim 700 mensen per 100.000 inwoners positief testten, een van de grootste Covid-pieken met deze indicator. Sindsdien daalt het gestaag. Onder de 20- tot 29-jarigen blijft het hoogste percentage 666.

Het positiviteitspercentage, het aandeel positieve tests onder alle tests, was 2,9%. Voor 94,2% van de getroffen gevallen zijn dit varianten die de L452R-mutatie dragen, inclusief delta.

Spanningen op intensive care-bedden

“De actieve lijn van patiënten die zijn opgenomen in conventionele en intensive care-ziekenhuizen, vordert nog steeds”, merkte hij op.regionaal gezondheidsbureau (ARS) Baka in zijn laatste punt over de epidemiologische situatie. Ze voegde eraan toe: “Het aantal sterfgevallen in ziekenhuizen door Covid-19-gevallen blijft hoog. De stress op intensive care-bedden is erg hoog en heeft invloed op de zorg voor zowel COVID- als niet-Covid-patiënten op de intensive care. “

Volgens de Covid-trackerwebsite, die gebruikmaakt van gegevens van Public Health France, is de situatie erger dan tijdens de eerste golf. In het voorjaar van 2020 werden tot 282 mensen tegelijk in het ziekenhuis opgenomen. Er liggen momenteel 302 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis, 62 liggen op de intensive care en bezetten 70% van de bedden in deze dienst.

De vaccinatiecampagne gaat door in de regio Alpes-Maritimes. Op maandag hadden 851.466 mensen ten minste één dosis van het vaccin gekregen, of 77,58% van de bevolking.

READ  De reünie werd overschaduwd door een sterke dengue-epidemie