Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WhatsApp-kanalen: wat is deze nieuwe functie die binnenkort in Frankrijk zal verschijnen?

WhatsApp-kanalen: wat is deze nieuwe functie die binnenkort in Frankrijk zal verschijnen?

Kanalen, bekend bij Telegram- en Instagram-gebruikers, zijn een nieuwe functie die door WhatsApp is gelanceerd en waarmee internetgebruikers verticaal met hun abonnees kunnen chatten.

Heb je WhatsApp nog niet gedownload op je smartphone? Deze instant messenger, gemaakt in 2009, is een must-have geworden voor groepen vrienden, collega’s of professionals die hun gedachten willen delen.

Stuur berichten, foto’s, video’s, geotabs, spraaknotities… Alles is mogelijk op de app met een groen telefoonlogo. Hoewel, Dat maakte het bedrijf woensdag 13 september bekend Binnenkort zal een nieuwe functie beschikbaar zijn in Frankrijk en in meer dan 150 landen.

Sinds juni worden de zenders getest in Colombia en Singapore. Ze bieden merken, bedrijven en makers de mogelijkheid om eenzijdig en privé verbinding te maken met hun gemeenschap.

Deze communicatiemethode maakt gebruik van het principe van de recent beschikbare distributiekanalen van Telegram op Instagram. Wat dat laatste betreft, hebben kanalen bewezen een goede manier te zijn om de relatie tussen influencers en hun publiek te versterken. In WhatsApp kan de nieuwe dienst in plaats daarvan een aparte ruimte vertegenwoordigen voor communicatie tussen instellingen en de media.

Deze nieuwe functionaliteit zal het op termijn mogelijk maken om thematische accounts te volgen en te profiteren van informatie over verschillende onderwerpen, zoals wegverkeer, het weer, kookrecepten, enz.

Het doel is om de ‘meest private’ streamingdienst aan te bieden, merkten de app-teams op. Dit komt omdat de kanalen gescheiden zijn van algemene discussies en andere abonnees niet kunnen vinden wie de gebruiker wil volgen.

Aanvullende diensten voor wereldwijde startups

Ter gelegenheid van de internationale lancering van kanalen op WhatsApp zijn er enkele extra functies toegevoegd:

READ  Intel Core i7-12700 review: een goede CPU voor gaming

Verbeter de gids

De te volgen kanalen worden door de app automatisch aanbevolen en gefilterd op basis van het land waar de gebruiker woont. Het doel is om gemakkelijker nieuwe kanalen te vinden, de meest actieve en de meest populaire op basis van het aantal abonnees dat ze hebben.

Interacties

Het zal mogelijk zijn om te communiceren met behulp van emoji’s met berichten ontvangen van zenders op de kanalen en het totale aantal interacties te kennen. Individuele interacties worden niet aan andere abonnees getoond, maar zijn alleen als geheel zichtbaar.

de veranderingen

Kanaalbeheerders kunnen hun nieuws 30 dagen lang bewerken. Na deze periode verwijdert WhatsApp automatisch berichten van zijn servers.

transformatie

Wanneer een gebruiker nieuws uploadt naar discussies of groepen, bevatten berichten een link naar het kanaal.

Momenteel bevinden de kanalen zich nog in de publicatiefase. Het zou de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar moeten zijn.