Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers pleiten voor een “paradigmaverschuiving” in ventilatie

Wetenschappers pleiten voor een “paradigmaverschuiving” in ventilatie

Volgens deze experts is er ‘Grote ongelijkheid’ Onder de gezondheidsnormen voor voedsel en water … en het ontbreken van regels voor ziekteverwekkers die in de lucht worden overgedragen.

Bijna 40 geleerden van over de hele wereld belden op donderdag 13 mei “Kwantumsprong” Door te pleiten voor de implementatie van ventilatienormen in gebouwen, om in de toekomst beter te kunnen vechten tegen luchtweginfecties zoals Covid-19, overgedragen via de lucht. “In de 21ste eeuw moeten we de basis leggen om ervoor te zorgen dat de lucht in onze gebouwen schoon is (…) net zoals we zouden verwachten van het water dat uit onze kranen komt.”Ze schreven in een transcriptie van het prestigieuze tijdschrift Wetenschap.

Volgens hen is er ‘Grote ongelijkheid’ Onder de gezondheidsnormen die regeringen hebben gesteld aan voedsel- en watercontroletests, wetten over afvalwater … – en het gebrek aan regels over ziekteverwekkers in de lucht. Gegeven oorzaak: het is moeilijk om hun oorsprong vast te stellen en hun gevolgen voor de gezondheid komen vaker voor. Het inademen van fijne deeltjes in de suspensie met virussen is dat wel “Het is waarschijnlijk de dominante wijze van overdracht voor veel luchtweginfecties.”, Nota van deskundigen.

“Architecten en ingenieurs hebben zich decennia lang gericht op thermisch comfort, geurbestrijding (…), energieverbruik en andere prestatieproblemen, terwijl infectiepreventie werd verwaarloosd.”Geleerden schrijven. De enige regel op dit moment: vul de lucht voldoende aan om te hoge kooldioxide-niveaus te vermijden die worden gegenereerd door het inademen van passagiers. De WHO heeft ook aanbevelingen over de kwaliteit van de binnenlucht voor chemicaliën, maar nee “Om bacteriën of virussen te bestrijden die afkomstig zijn van de menselijke ademhaling”, Nota van deskundigen.

READ  Veneuze trombose: risico 'ongeveer 200 keer groter bij infectie met Covid dan bij vaccinatie met AstraZeneca'

praktisch, Luchtzuivering kan worden gedaan door filters in het HVAC-systeem op te nemen of door draagbare luchtreinigers., En ze voegen toe. Het kan ook worden gedesinfecteerd door ultraviolet lichtsystemen. naar Ventilatiecertificaten Ze kunnen worden verspreid om goede praktijken aan te moedigen, en informatie over de luchtkwaliteit wordt openbaar gemaakt om het bewustzijn te vergroten. De gestelde criteria moeten verschillen naargelang de plaatsen en de intensiteit van de activiteiten die er worden beoefend (sportscholen, bioscopen …).

De onderzoekers geven toe dat deze maatregelen kosten met zich meebrengen. Maar het moet worden vergeleken met wat epidemieën veroorzaken. Dat zou enorm zijn.. “Er wordt geschat dat de noodzakelijke investeringen (…) de bouwkosten van een standaardgebouw niet met meer dan 1% zullen verhogen.”Volgens de tekst.