Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De hypothese van een ongeval bij het Wuhan Institute of Virology werd opnieuw gelanceerd nadat een niet-gepubliceerd werk was onthuld

De hypothese van een ongeval bij het Wuhan Institute of Virology werd opnieuw gelanceerd nadat een niet-gepubliceerd werk was onthuld

De hypothese van een laboratoriumongeval als mogelijke oorzaak van de Covid-19-pandemie is noch de meerderheid, noch de meest waarschijnlijke, maar het is geen complottheorie: in een correspondentie die donderdag 13 mei door het tijdschrift is gepubliceerd WetenschapEen twintigtal vooraanstaande wetenschappers pleiten voor een onderzoek van deze mogelijkheid op dezelfde manier als een natuurlijk “natuurlijk dierlijk overschot”. Dit korte artikel had niet op een beter moment kunnen komen. Een paar uur voor de publicatie werden drie academische werken (een proefschrift en twee masterscripties), uitgevoerd in de afgelopen jaren bij het Wuhan Institute of Virology (WIV), onthuld op Twitter, via een anoniem wetenschappelijk account, en verspreide onthullingen.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Coronavirus: aantasting van de biodiversiteit in kwestie

De drie in het Chinees geschreven scripties, die achtereenvolgens werden verdedigd in 2014, 2017 en 2019, zijn nog niet openbaar gemaakt; Ze bevatten belangrijke informatie. Volgens de geraadpleegde specialisten de wereld, Ze trekken enkele gegevens in twijfel die door de internationale wetenschappelijke gemeenschap als vanzelfsprekend worden beschouwd over het aantal en de aard van de door WIV geredde coronavirussen, over experimenten met deze virussen en zelfs over de integriteit van de virale genetische sequenties die WIV heeft gepubliceerd in afgelopen maanden. Wuhan Research Foundation.

Hernoem virus

“We wisten dat WIV-onderzoekers niet alle beschikbare gegevens publiceerdenZegt moleculair bioloog Virginie Courtier, een onderzoeker (CNRS) aan het Jacques Monod Institute. Dit keer worden we ingehaald: veel van hun eerdere uitspraken lijken in deze herinneringen tegenstrijdig te zijn. “

Een van de belangrijkste lessen van dit werk betreft het virus RaTG13, het virus dat het dichtst in de buurt komt van het tot nu toe bekende SARS-CoV-2-virus, maar ver verwijderd is van zijn voorouder, dat wil zeggen zijn naaste voorouder.

READ  In het aangezicht van het nest wordt het DNA van honden gebruikt om hun baasjes te straffen

De volledige genetische sequentie van dit virus – 96,2% homozygoot aan SARS-CoV-2 – werd op 3 februari 2020 in het tijdschrift gepubliceerd. natuur Door WIV-onderzoekers. Maar een paar weken later meldde een Italiaanse microbioloog op een virologieforum dat een klein deel van het RaTG13-genoom in 2016 al was gepubliceerd door onderzoekers in Wuhan. En dat het virus in kwestie toen niet RaTG13 heette, maar Ra4991. In juli 2020 In een interview met het tijdschrift WetenschapEn de Viroloog Shi Jingli, hoofd van het hoogbeveiligde WIV-lab, bevestigde dat het het virus zelf was en werd in 2020 simpelweg omgedoopt tot RaTG13.

Je hebt 74,28% van dit artikel te lezen. De rest is alleen voor abonnees.