Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vloeibaar water gevonden in een meteoriet

Vloeibaar water gevonden in een meteoriet

Water zal heel gebruikelijk zijn in het universum. Als verschillende wetenschappers deze conclusie al hadden benadrukt, zou de recente ontdekking van vloeibaar water in een meteoriet dit bevestigen.

We wisten dat er al water in onze omgeving was ZonnestelselHet meest voor de hand liggende bewijs bevindt zich in de ringen van Saturnus of in Europa, de beroemde satelliet van Jupiter. De recente ontdekking van water in een meteoriet, onderdeel van een 4,6 miljard jaar oude asteroïde, is echter rijk aan theorieën die de aanwezigheid van dit element overal in ons melkwegstelsel en zelfs op grote schaal promoten. Universum.

En voor een keer is het ontdekte water niet in de vorm van ijs, maar eerder in vloeistof. De eerste meteoriet van dit type. Wetenschappers keken naar fragmenten van de Sutter’s Mill-meteoriet die in 2012 in onze atmosfeer uiteenviel. Ze worden ingedeeld onder meteorieten die koolstofhoudende chondrieten worden genoemd, wat betekent dat ze rijk zijn aan koolstof, waarin ijzer wordt geoxideerd.

Water van achter Jupiter?

Het team van onderzoekers onder leiding van Dr. Akira Tsuchiyama, professor aan de Ritsumeikan Universiteit in Kyoto (Japan), gebruikte nieuwe technieken in microscopie. Hun werk heeft kleine insluitsels van water geïdentificeerd in een klein kristal van calciet verborgen in fragmenten van deze meteoriet.

De gevolgen kunnen zijn veroorzaakt door de vorming van de oorspronkelijke asteroïde met brokken bevroren water en koolstofdioxide erin. Dit zou vereisen dat de asteroïde zich in een deel van het zonnestelsel had gevormd dat voldoende koel was om water en koolstofdioxide te laten bevriezen, en deze omstandigheden zouden de formatieplaats ver van de baan van de aarde, en misschien verder van de baan van Jupiter, plaatsen, Dr.Akira. Tsuchiyama legde op de website van de universiteit een rapport uit over zijn onderzoek. Alvorens te concluderen dat we in staat waren “een kleine vloeistof te ontdekken die 4,6 miljard jaar geleden in een mineraal vastzat”, dat wil zeggen tijdens de vorming van ons zonnestelsel.

READ  Moeten we ons zorgen maken over de terugkeer van de epidemie in Frankrijk?