Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vaccinatie tegen Covid-19 leidt tot een alarmerende daling van andere vaccinaties

Vaccinatie tegen Covid-19 leidt tot een alarmerende daling van andere vaccinaties

Terwijl de vaccinatie tegen Covid-19 in Frankrijk vordert, zijn de meest voorkomende injecties tegen andere ziekten in 2020 dramatisch afgenomen, met 20% bijvoorbeeld in het geval van hepatitis B. Deze afname is deels te wijten aan bezorgdheid over vaccins tegen het coronavirus. zal zich verspreiden naar andere producten.

Om de vaccinatieteller tegen te kijken Covid-19 (Bijna 19 miljoen Fransen kregen hun eerste injectie), de andere vaccins kan men nauwelijks vergeten. Volgens de eerder gepubliceerde cijfers ParijseHet gebruik ervan daalde met 10% tussen februari 2020 en februari 2021. Gezondheidswerkers maken zich grote zorgen over deze afname, waarbij met name de vaccinaties tegen mazelen, bof en rubella met 11% afnemen, en een afname van 20% in vaccins tegen hepatitis B. worden verwacht. Het verslechtert in de komende weken.

Resultaat van “Covid-19 vaccinatie-onzekerheid”

Voor Chantal Raherison Simgen, voorzitter van de Francophone Association of Respiratory Medicine, zijn er twee belangrijke redenen voor deze daling van de vaccinatie. Enerzijds hebben campagnes rond vaccinatie tegen Covid-19 andere virale infecties naar de achtergrond geduwd. Maar bovenal hebben zorgen over nieuwe vaccins ook gevolgen voor anderen. “De twijfels over vaccinatie tegen Covid-19, de vragen en de discussies van experts doen twijfels rijzen. Patiënten vragen of het de moeite waard is voor andere vaccins”, legt ze uit aan “Europa 1”.

Ironisch genoeg zijn het de antivaccins die aan populariteit winnen tijdens de vaccinatiecampagne tegen Covid-19. Voor doktoren is er geen minuut te verliezen. We moeten van deze periode profiteren om misvattingen over vaccins te ontrafelen. Anders is het risico bekend: het zien van ziekten waarvan men dacht dat ze ooit praktisch waren geëlimineerd, zullen de komende jaren weer opduiken.

READ  Donkere vlekken en mee-eters die voor de ogen zweven: moet u zich zorgen maken?