Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers en milieuactivisten verlaten massaal X/Twitter

Wetenschappers en milieuactivisten verlaten massaal X/Twitter

Voor milieuonderzoekers en -activisten is Twitter een zeer belangrijk hulpmiddel geweest voor communicatie, discussie en het delen van kennis. Een studie door Charlotte Chang en haar team van het Californische Pomona College legt uit dat er ” Een levendige gemeenschap die zich bezighoudt met milieugesprekken Ze onthulde dat deze eens zo bloeiende gemeenschap aanzienlijk is gekrompen sinds Elon Musk het sociale netwerk kocht.

Blootgestelde gemeenschap in veel sociale netwerken

Een analyse van de Twitter-activiteit tussen juli 2019 en april 2023 identificeerde 380.000 gebruikers die regelmatig discussieerden over klimaatverandering en het behoud van biodiversiteit, ook wel bekend als “eco-Twitter”. Vanaf april was slechts 52,5% van die gebruikers nog actief, wat werd bepaald door ten minste één bericht per 15 dagen. Vergeleken met een grotere controlegroep die deelnam aan politieke discussies op Twitter, werd slechts 20,6% van deze gebruikers in dezelfde periode inactief.

Een van de meest opvallende veranderingen aan het platform sinds de overname van Musk is dat het mensen verwelkomt die eerder werden verbannen wegens het verspreiden van schadelijke inhoud, waaronder onwaarheden over klimaatverandering. Misinformatie over het klimaat komt steeds vaker voor op het platform, waarbij hashtags die de realiteit van de milieucrisis uitdagen, steeds vaker worden gebruikt.

De studie noemt een van de vele voorbeelden, zoals Peter Glick, een klimaatwetenschapper met 98.400 abonnees op X, die zijn ongenoegen uitte door te zeggen: Ik kan hier niet langer actief blijven En kondigde de verhuizing naar andere platforms aan. Bovendien maakten de nieuwe Twitter API-prijzen het buitengewoon moeilijk om toegang te krijgen tot gegevens van het platform, waardoor academisch onderzoek in gevaar kwam. Tenzij je een klein fortuin betaalt om er toegang toe te krijgen…

READ  Wat de "eenzame boom op de planeet" de wetenschap kan leren

Plaats nog een poll door natuur Mastodon bevestigt deze trends, met ongeveer de helft van de 9.200 ondervraagde wetenschappers die de tijd die ze besteden aan X verminderen, en 46% van hen die zich aansluiten bij andere sociale platforms, aan de leiding. Wat deze peilingen laten zien, is dat de wetenschappelijke gemeenschap het nieuwe beleid van Elon Musk ten aanzien van X niet waardeert, waardoor extremistische en samenzweerderige stemmen de realiteit van het milieu kunnen ontkennen. Het bestaande systeem geeft de voorkeur aan de meest willekeurige of misleidende notities om de naleving te maximaliseren. Als het om wetenschap gaat, is het niet wie het hardst spreekt of wie de grootste megafoon heeft, gelijk heeft.