Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acht gewoonten en reflexen om aan te nemen om tot 24 jaar bestaan ​​te verdienen, volgens de wetenschap

Acht gewoonten en reflexen om aan te nemen om tot 24 jaar bestaan ​​te verdienen, volgens de wetenschap

Wie terug naar school zegt, zegt een nieuwe pagina om te schrijven met een heleboel goede voornemens om te maken – en te houden – om dit nieuwe jaar zo goed mogelijk te benaderen. Voor het eerst kan de wetenschap je een duwtje in de rug geven om dit duurzaam te bereiken…

Een recente studie licht de sluier op over de goede gewoonten en reflexen om ze dagelijks aan te nemen om langer te leven en zelfs meer dan twee decennia aan extra bestaan ​​te verwerven.

Veel startups en laboratoria investeren miljoenen in het vinden van de wonderoplossing die veroudering vertraagt ​​en de levensverwachting verhoogt, tot ongelooflijke aantallen vandaag de dag. We hebben het specifiek over cellulaire herprogrammering, of in ieder geval medicijnen die zich richten op cellulaire mechanismen.

Maar terwijl we wachten om erachter te komen wie deze hectische race om het eeuwige leven zal winnen, zo niet alleen een langer leven, wijst een wetenschappelijke studie op eenvoudige maar effectieve acties die op elke leeftijd moeten worden ondernomen om gemiddeld twintig jaar te leven. En daarvoor is alleen een gezonde levensstijl nodig, afgewisseld met een goed dieet, een dagelijks leven zonder tabak of zelfs een goede stressbeheersing.

Tot 24 jaar voor mannen

geleverd als onderdeel van Voeding 2023De jaarlijkse bijeenkomst van de American Dietetic Association eind juli, gebaseerd op gegevens van 719.147 mensen die deelnamen aan het Veteran Million Program, een breed onderzoek dat medische en genetische informatie verzamelt van meer dan een miljoen Amerikaanse veteranen. De onderzoekers merkten op dat de analyse meer specifiek gericht was op volwassenen van 40 tot 99 jaar en 33.375 sterfgevallen opmerkten tijdens de follow-up. Aan het einde van dit onderzoek is de constatering duidelijk: door acht gezonde gewoonten in het dagelijks leven in te bouwen, dat wil zeggen uiterlijk op 40-jarige leeftijd, kunnen mannen gemiddeld 24 jaar langer leven. en 21 jaar voor vrouwen, vergeleken met degenen die niets hebben geadopteerd. Interessant feit: Het is nooit te laat om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen, de geschatte winst in levensverwachting neemt aanzienlijk af met de leeftijd, maar ze zijn nog steeds aanzienlijk.

READ  Stijgende besmettingsgevallen in de Atlantische Pyreneeën: 'We houden de situatie nauwlettend in de gaten' bevestigt ARS 64

Maar wat moet er dan worden gedaan om te hopen langer te leven? Niets uitzonderlijks, volgens de conclusies van wetenschappers. Het gaat om fysiek actief zijn, niet roken, goed omgaan met stress, goed eten en een goede slaaphygiëne, niet regelmatig alcohol gebruiken, niet afhankelijk zijn van opioïden en positieve sociale relaties onderhouden.

Met andere woorden, u hoeft alleen maar alle procedures en gewoonten toe te passen die worden aanbevolen door nationale en internationale gezondheidsautoriteiten, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), om een ​​goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden. Hoewel de aard van deze gewoonten de onderzoekers niet verbaasde, De geschatte winst in levensverwachting lijkt veel verder te gaan dan ze zich hadden voorgesteld voordat deze grootschalige studie begon.

“We waren echt verrast om te zien hoeveel we kunnen winnen door één, twee, drie of deze 8 levensstijlgewoonten aan te nemen. De resultaten van ons onderzoek geven aan dat het aannemen van een gezonde levensstijl een belangrijk moment is voor de algehele gezondheid en persoonlijk welzijn. Om te beginnen: hoe eerder hoe beter, maar zelfs als je een kleine wijziging aanbrengt als je 40, 50 of 60 bent, zal het nog steeds helpen. Xuan Mai Thi Nguyen, hoofdauteur van de studie, In een persbericht.

Prioriteit om te stoppen met roken en sporten

Als het niet gemakkelijk is om je levensstijl volledig te veranderen, lijkt het misschien makkelijker voor je om het stap voor stap te doen. In het licht van de studie is het noodzakelijk om prioriteit te geven aan bepaalde gewoonten. Dit werk toont aan dat een laag niveau vanLichamelijke activiteit, roken en gebruik van opioïden Het heeft een groter effect op de levensverwachting dan andere factoren en verhoogt het risico op overlijden met 30% tot 45%. Hij volgt Stress, overmatig alcoholgebruik, slechte voeding en slechte slaaphygiëneresulterend in een 20% verhoogd risico op overlijden, Dan de afwezigheid of schaarste van positieve sociale relaties (+5% kans op overlijden).

READ  Er is een nieuwe vorm van leven ontdekt op aarde

Hoewel dit de eerste studie is die zo’n winst in levensverwachting meldt door acht gezonde gewoonten aan te nemen, hebben vele al licht geworpen op de invloed van stress, dieet, roken of fysieke activiteit op de gezondheid. Geweldige studie Onlangs is onder meer dan 200.000 mensen uitgevoerd dat het nemen van 4.000 stappen per dag voldoende kan zijn om het risico op overlijden te verminderen door een sedentaire levensstijl tegen te gaan, terwijlscan posten Fastfood is in verband gebracht met een slechte slaapkwaliteit, evenals een impact op de cardiovasculaire gezondheid en diabetes. Er zijn nieuwe onderzoeken naar de bevestiging van het feit dat de adoptie van een mode de vie sain peut se révéler benéfique for the santé and the bien-être, en permettre d’agir à l’origin du mal au lieu d’avoir à en traiter Resultaten.