Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

6 onzichtbare ziekten (die toch pijn veroorzaken)

6 onzichtbare ziekten (die toch pijn veroorzaken)

Van sommige ziekten wordt gezegd dat ze onzichtbaar zijn: hun symptomen kunnen van buitenaf niet worden gezien, dus ze kunnen verkeerd worden begrepen of verkeerd worden begrepen. Het is echter niet minder zwaar om dagelijks te dragen.

Vaak verkeerd begrepen, verkeerd begrepen of verkeerd begrepen, wordt van ziekten gezegd dat ze “onzichtbaarDit betekent dat Symptomen zijn van buitenaf niet zichtbaar En ze zijn bijna net zo onverwacht onzichtbaar voor anderen. zij De diagnose is soms moeilijk te stellen en laat. hoewel, Het kwaad is zeer reëel: Deze ziektes kunnen erg gevaarlijk zijn fysiek en psychischHet heeft een grote impact op het persoonlijke en professionele leven. concentreer op 6 van hen.

1. Fibromyalgie: een ziekte die vaak met andere wordt verward

daar fibromyalgie; Het is een chronische aandoening waarvan de oorsprong niet goed wordt begrepen. Het werd in 1992 door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een “medische entiteit” en zal gevolgen hebben 1,5 miljoen mensen in Frankrijk, voornamelijk vrouwen van middelbare leeftijd. Gemarkeerd door Chronische pijn In verschillende delen van het lichaam, wat kan zijn continu of ontwikkelt zich in spurts, vaak gepaard gaand met vermoeidheid en stemmingswisselingen. Vanwege de moeilijkheid om symptomen te classificeren en de complexiteit van de diagnose, blijft de prevalentie onzeker en zeker onder geschat. Dat wordt ook gezegd Fibromyalgie is een ziekte die niet te zien is omdat klinisch, radiologisch en biologisch onderzoek niets uitwijst. Patiënten krijgen vaak Ten eerste een diagnose van depressie, spasticiteit, chronisch vermoeidheidssyndroom of migraine.naar Tot nu toe zijn die er niet Geen schade aan organen of vitale functies Biologische geneesmiddelen die het mogelijk maken om fibromyalgie te diagnosticeren. Dus de gebruikte criteria zijn Op basis van symptomenhij legt uitinvoegenen de mate van diffuse pijn.

READ  Dit is het ideale aantal vrienden om depressie te voorkomen

2. Sikkelcelziekte: er zijn geen zichtbare symptomen van buitenaf

In 2020 werden in Frankrijk 557 kinderen geboren met sikkelcelziekte, Erfelijke bloedziekte Dat beïnvloedt hemoglobine, een eiwit dat in rode bloedcellen wordt aangetroffen. zij veroorzaaktErnstige pijn in de ledematen of in de buikbloedarmoede, verhoogde vermoeidheid, versnelde afbraak van organen Vermindert de levensverwachting aanzienlijk van besmette patiënten. “Geen van zijn symptomen is van buitenaf zichtbaar, zodat (bijna) Alle Fransen hebben sikkelcelpatiënten op school of op hun werk kunnen ontmoeten, zonder het ooit te wetenProfessor Frédéric Galacteros, hematoloog aan het CHU Henri Mondor de Créteil, legt uit in een brochure over SOS Globi-federatieVereniging tegen sikkelcelziekte. Ook, Patiënten leren na verloop van tijd pijn te internaliseren en ermee te leven. echter, de Pijnlijke crises Het kan zo ernstig zijn dat er geen normaal leven mogelijk is.

3. Chronisch vermoeidheidssyndroom: “De patiënt ziet er niet slecht uit.”

Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS of myalgische encefalomyelitis), waarvan de mechanismen nog steeds slecht begrepen worden, kan invloed hebben op 130.000 en 270.000 mensenEn De meesten van hen zijn vrouwenrapporteninvoegen. Patiënten die er last van hebben lijken niet erg te zijn, want de ziekte wordt gekenmerkt doorafwisselende uitbarstingen van energie en periodes gekenmerkt door “overweldigende vermoeidheid die zich ongemakkelijk voelt bij comfort, Constante uitputting Wat leidt tot het opgeven van alle activiteit, het gevoel alsof de hersenen constant vertragen en bedlegerige rusteloosheidplotseling verschijnt bij een voorheen gezonde, niet-depressieve persoon, Er is geen specifieke oorzaak te vinden. “Er is momenteel geen behandeling Om patiënten te helpen die moeten leren leven met hun ziekte, in het bijzonder om hun energie te beheren om ongemakken na het sporten te voorkomenInvoegen.

READ  De ultieme schoonheidsoplossing of een te vermijden risico?

4. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS): tekenen die niet altijd worden opgemerkt

Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) is De meest voorkomende hormonale aandoening bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd : 1 op de 10 vrouwen krijgt er last van volgens’invoegen. Gemarkeerd door Ovulatiestoornissen dat vertaalt zich naar Onregelmatige cycli en een verhoogd risico op onvruchtbaarheid, manifestaties die de buitenkant niet kan waarnemen. Sommige vrouwen hebben echter opvallende tekenen zoals: hypertrichose Op ongebruikelijke plaatsen zoals de kin, borst of rug, acne en haaruitval. De oorsprong van de hormonale onbalans die leidt tot PCOS is niet duidelijk gedefinieerd en zal dat ook blijven Mogelijk multifactorieel Genetica, epigenetica en omgeving. De behandeling is alleen symptomatisch.

5. Ziekte van Crohn: een onvoorspelbare uitbraak

meer dan 120.000 mensen Ze lijdt in Frankrijk aan de ziekte van Crohn, waarvan de oorzaak tot nu toe onbekend is, meldt The Guardian De geleerde samenleving voor gastro-intestinale ziekten en kanker (SNFGE). Het is pathologie Chronische inflammatoire darmziekte die het hele spijsverteringsstelsel kan aantasten. Het veroorzaakt diarree en buikpijn, die zich vaak ontwikkelen tijdens de zogenaamde activiteitsfasen Geheel onverwachte “pushs”. en zeer variabel in intensiteit, Er zijn perioden van remissie Wat veroorzaakt de ziekte om te overwegen als “onzichtbaar”. Patiënten kunnen dat ook Ze verbergen voor anderen dat ze lijden fysiek. De impact van deze ziekte op de kwaliteit van leven kan echter aanzienlijk zijn.

6. Endometriose: de ziekte blijft soms onopgemerkt

Endometriose is een chronische ontstekingsziekte van de gynaecologie 1 op de 10 menstrueert (dat zijn 2 miljoen vrouwen in Frankrijkwat zeker een onderschat aantal is)En volgens Endo Frankrijk. Getroffen vrouwen hebben weefsel van het endometrium (dat normaal gesproken de baarmoeder bekleedt) dat buiten de baarmoederholte groeit en cysten in de eierstokken veroorzaakt bekken pijn, en vooral de tijd van de menstruatie, vruchtbaarheidsproblemen. bij sommige vrouwen De ziekte blijft onopgemerkt, vooral tijdens de adolescentie. In andere gevallen is het pijnloos maar heeft het belangrijke gevolgen voor de vruchtbaarheid. Of het is erg slopend en kan gevolgen hebben voor het sociale en professionele leven. dat het Een complexe ziekte die moeilijk te diagnosticeren is Endometriose laesies kunnen moeilijk te zien zijn tijdens beeldvorming, wat vaak resulteert in: Medische begeleiding En lange periodes van onderzoeken om deze ziekte op te sporen.

READ  Oorsprong van taal: Mensen praten al (veel) langer dan gedacht