Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers doen zeldzame ontdekking in gefossiliseerd schildpadei

Het komt zelden voor dat een gefossiliseerd ei het embryo dat het bevatte intact houdt. Zeker als het gaat om een ​​90 miljoen jaar oud schildpadei. Dit is echter de ontdekking die Chinese onderzoekers zojuist hebben gedaan.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] De oudste schildpadfossielen
Poolse onderzoekers hebben de ontdekking van de oudste schildpadfossielen, die 215 miljoen jaar oud zijn, geformaliseerd.

Een foetus Schildpadfossiel en perfect bewaard in een ei. Allemaal ongeveer 90 miljoen jaar oud. voordat de dinosauriërs verdwenen. Het is een geweldige ontdekking Onderzoekers van de Universiteit van Wuhan (China) Het rapport van vandaag.

Bedenk dat het nog steeds zeldzaam is om een ​​fossiel embryo te vinden. Dit komt omdat de weefsels en botten van een zich ontwikkelend dier na verloop van tijd gemakkelijk afbreken. de schildpad eieren over het algemeen schelpen Een dunne film die heel weinig van de embryo’s die erin zit beschermt. Maar de ontdekking ervan stelt onderzoekers in staat te hopen dat ze anderen zullen vinden.

Dit ei, dat onderzoekers in de zomer van 2018 op een boerderij in de Chinese provincie Henan, centraal China, zagen. De grootte en vorm van een biljartbal – de diameter varieert van 5,4 tot 5, 9 centimeter. geen gelijkenis met dinosauruseieren die regelmatig in de omgeving te vinden zijn. Maar twee slanke botten die uit een scheur kwamen, trokken hun aandacht. Ze geloofden eerst in een nieuw type dinosaurus.

Ongelooflijk dik gepeld ei

Vervolgens bestudeerden de onderzoekers het lichaam met behulp van computertomografie (CT) -scans. röntgenfoto Het stelt je letterlijk in staat om verder te kijken dan de eierschaal. Ze ontdekten een wirwar van botten. Om te begrijpen van wie deze botten zouden kunnen zijn, reconstrueerden ze ze één voor één in 3D. En ze maakten er een klein schildpadskelet van.

READ  Overstromingen: is er een verband tussen koude druppel- en hittekoepels?

Enkele belangrijke kenmerken – bijvoorbeeld een enigszins vierkante bovenkaak en een gekartelde achterrand – hebben onderzoekers in staat gesteld te bepalen tot welke familie deze kleine schildpad behoort. In het bijzonder, in Thema, klein is niet de term. Omdat de foetus een foetus was voor Yuchelys nanhsiungchelyidsGigantische landschildpad die leefde in de tijd van de dinosauriërs. Stel je voor, zolang een persoon lang is!

Een van de verrassingen die het onderzoek aan het licht bracht: De dikte van de eierschaal: 1,8 mm. Ongeveer vier keer meer dan Geochelone olifantopus, een Galapagos-reuzenschildpad Het is echter bekend dat ze bijzonder dikke eieren produceren. Onderzoekers weten niet waarom. Kan zich aanpassen aan weer Onvruchtbaar moment, bedoeld om water in het ei vast te houden. Maar één ding is zeker: de babyschildpadden van die tijd moesten hard vechten om het daglicht te zien.

Misschien is de dikte van deze schelpen op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor het verdwijnen van deze reuzenschildpadden met de dinosaurussen. Het is mogelijk dat ze zich toen minder aangepast bevonden aan de nieuwe omgeving die hij creëerdemeteoorinslag.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?