Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kinderen besteden 50% meer energie dan volwassenen

Ieder van ons denkt met plezier terug aan de gezegende dagen dat we vijf pannen chocolade konden volproppen zonder zelfs maar een ons te krijgen. De faculteit wordt niet alleen geassocieerd met verhoogde behoeften als gevolg van groei, maar wordt ook geassocieerd met een actiever metabolisme, heeft een nieuwe studie van Duke University in de VS gevonden. ” Baby’s van 9 tot 15 maanden verbruiken 50% meer energie per dag dan volwassenen, in verhouding tot hun lichaamsgrootte.Hermann Pontzer, hoogleraar evolutionaire antropologie en hoofdauteur van de studie gepubliceerd in Wetenschappen. Ze verbranden energie zo snel dat je ze als verschillende soorten kunt beschouwen. »

Het team analyseerde de gemiddelde verbrande calorieën door meer dan 6.600 mensen van 1 week oud tot 95 jaar oud, waarbij de resultaten van verschillende onderzoeken werden samengevoegd met behulp van een techniek die dubbel gelabeld water wordt genoemd. Berekening van energie-uitgaven Totaal (basaal metabolisme en fysieke activiteit). Deze massale bijeenkomst bracht enkele verrassingen aan het licht. ” De timing van onze “metabole fasen” lijkt niet overeen te komen met belangrijke mijlpalen in het leven, zoals de puberteit of de menopauze. ‘, legt Hermann Pontzer uit.

Wanneer baby’s worden geboren, hebben ze dezelfde stofwisseling als hun moeders. Maar vanaf de leeftijd van 9 maanden neemt het snel toe totdat je tot 15 maanden 50% meer calorieën verbrandt. ” En dat niet alleen omdat kinderen in deze periode hun gewicht verdrievoudigen. Natuurlijk worden ze groter, maar totdat deze variabele wordt verwijderd, hmm energiekosten Veel meer dan je zou verwachten ”, bevestigt Hermann Pontzer.

READ  Hoe verklaren we het verlies van reukvermogen?

Metabolisme vertraagt ​​0,7% per jaar na de leeftijd van 60

Na deze aanvankelijke toename vertraagt ​​het metabolisme elk jaar met ongeveer 3% tot onze twintiger jaren, en stabiliseert zich tijdens de volwassenheid. Dus hoewel de adolescentie wordt gekenmerkt door…

> Lees meer over Futura

Lees ook op Futura