Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers botsen over ‘Deltacron’, mogelijke fusie van de Delta- en Omicron-varianten van Covid-19

Dit is “Deltacron”, een variant die is ontstaan ​​uit de fusie tussen de Delta- en Omicron-varianten. Ondanks de scepsis van een deel van de wetenschappelijke gemeenschap, wordt dit nog steeds bevestigd door Leondios Kostrikis, de auteur van de ontdekking.

Aan het hoofd van een wetenschappelijk team uit Cyprus beweert hij gevallen van Covid-19 te hebben ontdekt die de delta- en omicron-variabelen combineren.

“Er is momenteel een co-infectie van Omicron en Delta en we hebben deze soort gevonden die een mengsel van beide is”, selecteer in Sigma TV Deze vrijdag.

Volgens Cypriotische wetenschappers zijn er al 25 gevallen van Deltacron geïdentificeerd.

Maar volgens onze collega’s van launch, zou het gerucht dat er een nieuwe soort werd ontdekt als gevolg van de fusie van de twee komkommers simpelweg zijn omdat Analytische laboratoriumfout.

“voorouderlijke afstamming”

Volgens andere wetenschappers maakt de genetische sequentiëring van de “gevallen” van Cyprioten uit Deltacron het mogelijk om de stamboom van het Coronavirus te traceren.

Verrassend genoeg eindigen deze Deltacron-sequenties niet op dezelfde plaats., en concludeert launch Hij belemmert deze ontdekking door verschillende wetenschappers aan te halen die veronderstellen dat de ontdekkingen van Leondus Kostrikis het resultaat waren van laboratoriumbesmetting.

“De Cypriotische ‘Deltacron’-sequenties die in veel reguliere media worden gerapporteerd, lijken zichtbaar besmet – ze zijn niet geclusterd op de fylogenetische boom”Dat meldt de viroloog van Imperial College London op Twitter.

Volgens hem zal de verklaring komen uit het feit dat monsters van patiënten die besmet zijn met omicron, en anderzijds delta, ten onrechte in dezelfde analyse kunnen worden gevonden, wat wijst op een fusie tussen de twee variabelen.

READ  Jonge tanker verdwijnt met 8 miljoen euro, waar in heel Europa vraag naar is

Een versie betwist door Leondios Kostrikis die “Deltakron” verdedigt. Volgens hem zijn de gevallen geïdentificeerd door “Ze duiden op een evolutionaire druk op een voorouderlijke afstamming om deze mutaties te verwerven in plaats van het resultaat van een enkele recombinatie-gebeurtenis.”

Terwijl de monsters werden verwerkt met meerdere sequentieprocedures in meer dan één land, meldde de Cypriotische wetenschapper dat ten minste één sequentie in Israël, gedeponeerd in een wereldwijde database, de genetische kenmerken van deltacreen heeft.